Antena Meniu Search
x

O companie românească de securitate cibernetică îi recrutează pe cei mai temuţi piraţi ai internetului: hackerii cu dosar penal

Mădălin Dumitru este românul care conduce o afacere de milioane de euro şi care îi ajută pe hackeri să se reabiliteze.

Vezi și

"Firmă serioasă din România, angajez hacker cu dosar penal." Nu e o glumă, ci o afacere profitabilă, care le oferă a doua şansă celor mai temuţi infractori cibernetici din lume. Chiar dacă au cazier, aceștia primesc ocazia să lucreze cu contract de muncă şi să câştige sume importante din ceea ce ştiu atât de bine: să spargă site-uri, dar legal. Printre ei e şi Tinkode, cel mai vânat hacker român.

Mădălin Dumitru este românul care conduce o afacere de milioane de euro şi care îi ajută pe hackeri să se reabiliteze.

Mădălin Dumitru, om de afaceri: "Şi la război te duci cu soldaţi să te baţi cu soldaţi, de asta aceşti tineri trebuie să lasaţi să îşi urmeze pasiunea."

Până acum, nu a greşit. După ce i-a angajat pe hackerii care regretă că au încălcat legea, afacerea lui pornită în Bucureşti s-a extins până în Statele Unite şi statele arabe. 

Aliatul de nădejde al lui Mădălin are un CV impresionant şi un cazier pe măsură. 

Răzvan Cernăian, Tinkode: "Am găsit vulnerabilităţi în mai multe instituţii guvernamentale, militare, firme de top din lume. Google, IBM, Microsoft, Yahoo, Youtube, NASA, Marina Regală Britanică, Pentagon."

El este Răzvan Cernăianu. Autorităţile îl ştiu drept Tinkode.

Considerat unul dintre cei mai periculoşi hackeri ai lumii, a fost săltat din casă cu tot cu calculatorul cu care a reuşit să spargă serverele Pentagonului şi NASA.

Se întâmpla în 2012, când era arestat 30 de zile. Ulterior, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare. Între timp, Tinkode a trecut de partea băieţilor buni. A devenit hacker etic. E plătit de mari companii din lume care vor să vadă dacă au servere sigure. 

Răzvan Cernăian, Tinkode: "Ceea ce fac acum este identic cu ceea ce făceam înainte. Diferenţa e doar că am un contract semnat."

Corporaţiile au încredere că foştii hackeri cunosc modul în care gândesc infractorii cibernetici şi pot să îi oprească. 

Mădălin Dumitru, om de afaceri: "O fac cu autorizarea clientului. Nu încurajăm să comită infracţiuni pentru a deveni cunoscuţi. Avem clienţi şi servere de spart pentru toată lumea."

Răzvan Cernăian, Tinkode: "Dacă eşti hacker nu trebuie să spui că ceva este imposibil. Trebuie să fie posibil."

Statisticile poliţiştilor arată că România e al doilea mare furnizor din lume în materie de hackeri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » O companie românească de securitate cibernetică îi recrutează pe cei mai temuţi piraţi ai internetului: hackerii cu dosar penal