Antena Meniu Search
x

Mărturia unei asistente de la Gerota, spitalul-focar de coronavirus. "Nu ne-au testat când trebuia"

Inconştienţa a transformat un spital - într-un focar. De şapte zile, zeci de medici, asistenţi şi pacienţi sunt închişi la Gerota, în spitalul contaminat de un fost ofiţer al MAI. Iar astăzi, testele adeveresc scenariul cel mai de temut. 22 de persoane de acolo au fost infectate cu coronavirus.

de Redactia Observator

la 18.03.2020, 09:40

Vezi și
  • Spitalul Gerota e în carantină.
  • ”E o isterie, a fost o isterie.”

Inconştienţa a transformat un spital - într-un focar. De şapte zile, zeci de medici, asistenţi şi pacienţi sunt închişi la Gerota, în spitalul contaminat de un fost ofiţer al MAI. Iar marți, încă 22 de persoane din spital au fost confirmate cu coronavirus. Avem în exclusivitate mărturia unei asistente din interior. E un calvar şi o alertă fără precedent, provocată de bărbatul care, pentru că a minţit, a infectat peste 50 de oameni.

(Asistentă medicală): Sunt 22 pozitivi. Au plecat acum o parte din cei care erau mai rău și restul așteptăm!

(Reporter): De câte zile stați în spital?

(Asistentă medicală): De miercurea trecută.

(Reporter): Cum au fost aceste zile pentru dumneavoastră?

(Asistentă medicală): Un calvar pentru că eu am venit din liber ca mulţi alţi colegi, din concedii, nu ne-au testat când trebuia şi uitaţi unde s-a ajuns.

(Reporter): Povestiţi-mi un pic, detaliaţi-mi un pic, ce s-a întâmplat în spital?

(Asistentă medicală): S-a internat acel domn care luni a fost descoperit pozitiv. De luni am intrat într-un fel de carantină. De marţi au fost testaţi contacţii direcţi ai lui, printre care şi trei colegi ai mei din Radiologie şi după aia au mai fost testaţi joi o parte din colegii care au fost la raportul de gardă cu doctoriţa gastroenterolog care s-a descoperit marţi că a fost pozitivă. Au venit rezultatele joi seară şi pe noi, de joi seară, abia aseară ne-au testat şi pe pacienţi … şi cei care au fost contacţi direcţi de la Gastro au fost testaţi.

(Reporter): Eraţi speriaţi? Au fost oameni care au plâns?

(Asistentă medicală): Păi, vă daţi seama. E o isterie, a fost o isterie. Au stat care cum au putut, cu extraverale, cu diverse.

(Reporter): Fiecare pacient şi fiecare cadru medical a stat izolat sau cum s-a întâmplat?

(Asistentă medicală): Oarecum. Oarecum, pentru că a trebuit. Colegii au început să se mai simtă rău".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Mărturia unei asistente de la Gerota, spitalul-focar de coronavirus. "Nu ne-au testat când trebuia"