Francezii, interesați de oile românești. O delegaţie a venit special să viziteze mai multe ferme din Dobrogea
Deşi pare departe de români, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană poate fi de bun augur pentru exportatorii de la noi. Cel puţin aşa speră crescătorii de oi.
Deşi pare departe de români, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană poate fi de bun augur pentru exportatorii de la noi. Cel puţin aşa speră crescătorii de oi. Care este motivul? Oamenii vor putea de acum să-şi vândă carnea în ţări care până acum o importau în cantităţi industriale din Anglia. Francezii, de exemplu, s-au anunţat deja interesaţi de oile din Dobrogea. O delegaţie a venit special să viziteze mai multe ferme.
Şi corespunde exact cererilor din occident. Francezii se declară consumatori înrăiţi de carne de oaie. O preferă însă pe cea slabă, de la oi crescute cât mai natural. Crescătorii de la noi s-au adaptat.
Până acum, francezii importau o astfel de carne din Marea Britanie. Însă cum Brexitul ar putea aduce schimbări majore pe piaţa de export, s-au orientat rapid. O delegaţie prospectează acum terenul în Dobrogea.
Oaspeţii s-au arătat încântaţi după discuţiile purtate cu fermierii români.
În cazul tranzacţiilor cu oi din rasa Palas, fermierii ar putea primi 28 de lei pe kilogram în viu. Asta înseamnă până la 3.000 de lei pentru un singur exemplar. Potrivit statisticilor, România ocupă locul trei în Europa pentru numărul de ovine deţinute - peste 12 milioane de capete, după Marea Britanie şi Spania.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰