Fructele, alimentele cele mai vândute pe caniculă
Canicula nu i-a speriat oamenii care au ieşit la cumpărături. Chiar dacă afară sunt aproape 40 de grade, clienţii nu se dau în lături de la produsele care stau în soare toată ziua
Canicula nu i-a speriat oamenii care au ieşit la cumpărături. Chiar dacă afară sunt aproape 40 de grade, clienţii nu se dau în lături de la produsele care stau în soare toată ziua
Fructele, legumele, brâzeturile sau mezelurile, au umplut sacoşele cumpărătorilor după ce, ore la rând, au stat la temperaturi peste cele optime.
Comercianţii nu ţin cont de condiţiile în care ar trebui ţinute produsele. Ei aşteaptă să vină. umbra sau folosesc ventilatoare. Cşi aşa, temperatura tot ajunge la 40 de grade.
Fructele, legumele sau brânzeturile nu au termen de valabilitate pentru comercianţii din pieţe. Clienţi să fie pentru că produse se găsesc. Unii vânzători îşi ţin din marfă şi la rece, dar este numai pentru cine ştie de unde să ceară.
La temperaturi ridicate, microorganismele de pe alimente se înmulţesc, iar alterarea este mai rapidă. Şi astfel, se poate ajunge la toxiinfecţie.
Dar consumatorii se feresc doar de carne şi brânză în pieţe. Pentru ei fructele şi legumele ţinute în soare, nu reprezintă un pericol.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰