Fructele de mare reprezintă un risc dacă nu sunt proaspete
Românii înlocuiesc tot mai des carnea de porc şi micii cu fructele de mare. Puţină lumea ştie însă cum să le recunoască pe cele care sunt bune şi proaspete.
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Românii înlocuiesc tot mai des carnea de porc şi micii cu fructele de mare. Puţină lumea ştie însă cum să le recunoască pe cele care sunt bune şi proaspete.
Chiar dacă pungile ar trebui să fie lipsite de gheaţă, comercianţii vând orice pentru profit. Varianta sigură rămân fructele de mare vii. Dar şi acolo trebuie să ţineţi cont de câteva lucruri.
Şi nici sigure sută la sută pentru sănătatate nu sunt. Vânzătorul, însă, oferă o alternativă. În funcţie de câţi bani aveţi, riscaţi sau nu să vă îmbolnăviţi. Indiferent de preţ sau ambalaj, scoicile ar trebui să nu prezinte niciun risc, iar principala condiţie este simplă.
Atunci când sunteţi tentaţi să cumpăraţi creveţi, importante sunt şi culoarea şi luciul. Alte fructe de mare, alte criterii după care ne dăm seama care sunt bune.
Românii nu prea ştiu cum să recunoască fructele de mare proaspete, aşa că riscă să facă toxiinfecţii alimentare. Un lucru este sigur. Indiferent de locul în care cumpăraţi fructele de mare, acestea trebuie ţinute întotdeauna la rece.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰