Antena Meniu Search
x

Furtunile au făcut din nou prăpăd. Zeci de localităţi afectate (Video)

O furtună electrică violentă a înspăimântat Capitala! În miez de noapte, fulgerele au lovit fără oprire zeci de minute. Apoi s-au rupt norii, iar ploile torenţiale au inundat oraşe întregi din vestul ţării şi au provocat viituri în Moldova.

de Redactia Observator

la 30.05.2019, 19:26

Vezi și

O furtună electrică violentă a înspăimântat Capitala! În miez de noapte, fulgerele au lovit fără oprire zeci de minute. Apoi s-au rupt norii, iar ploile torenţiale au inundat oraşe întregi din vestul ţării şi au provocat viituri în Moldova. Autorităţile au lansat zeci de rachete antigrindină în încercarea de a limita pagubele. Zeci de judeţe sunt şi acum în alertă. Este cod galben de grindină şi vijelii.

În Reşiţa, de exemplu, pe mai multe străzi în pantă a curs apă mâloasă care ieşea precum un gheizer dintr-un canal.

S-au lansat 49 de rachete antigrindină, pentru a limita proporţiile furtunii

Şuvoaie de apă şi mâl s-au revărsat cu viteză şi cu o forţă înfricoşătoare, pe străzile din Reşiţa. Curenţii puternici au mutat maşinile parcate din loc. 

O imagine a dezastrului, după o rupere de nori care a adus chiar şi 50 de litri de ploaie pe metru pătrat, în oraş. Chiar şi marile bulevarde s-au transformat în nici o oră în râuri. 

De teamă că vor fi luaţi de puhoaie, mulţi şoferi au tras pe dreapta şi n-au riscat să mai continue drumul.

Norii grei de ploaie s-au adunat şi la căderea nopţii. După grindina care a făcut ravagii acum două zile, autorităţile nu şi-au mai asumat niciun risc. 

Au lansat 49 de rachete antigrindină în sudul ţării, ca să distrugă norii ameninţători.  

Este o măsură luată tot mai des, odată cu răbufnirile din ce în ce mai grave ale vremii. 

Furtuna a pus la pământ 50 de copaci şi 30 de stâlpi electrici din Corabia

927 de rachete antigrindină s-au lansat, anul trecut, în toată perioada mai-septembrie. Anul acesta s-au folosit deja 790.

Chiar şi aşa, furtunile violente au continuat să măture România de la vest spre est şi după lăsarea nopţii. 

În Corabia, ploile şi vântul puternic au culcat la pământ în doar o jumătate de oră 50 de copaci şi 30 de stâlpi electrici. Peste jumătate din oraş a rămas în beznă, iar zeci de acoperişuri au fost distruse. De dimineaţă, oamenii încă nu îşi reveneau din şoc.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

36 de judeţe, sub cod galben de furtună

Până la patru dimineaţa, fulgerele şi tunetele s-au ţinut lanţ. A fost un spectacol care i-a ţinut pe mulţi bucureşteni treji. Cine a stat la adăpost a avut şi ocazia perfectă pentru a face fotografii impresionante. Însă cei surprinşi de ploaie pe stradă au trecut prin clipe de spaimă. 

Ciocnirea curenţilor de aer rece cu masa de aer cald care persistă deasupra Bucureştiului de mai multe zile a provocat furtuna cu sute de fulgere. Sunt fenomene extreme care se pot repeta oricând, în următoarele zile, avertizează meteorologii.

Nici Moldova nu a scăpat de inundaţii. Viitura a adus de pe versanţi valuri de mâl, până în curţile oamenilor.

36 de judeţe din ţară sunt şi la această oră sub cod galben de furtună. Până vineri dimineaţă ne putem aştepta la vijelii, descărcări electrice şi grindină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Furtunile au făcut din nou prăpăd. Zeci de localităţi afectate (Video)