Antena Meniu Search
x

Gârda de Sus, un colț de rai în Munții Apuseni

În inima Apusenilor, mărginită de pădurile seculare şi apele repezi are râurilor o adevărată bijuterie a naturii aşteaptă să fie descoperită. Gârda de Sus, căci despre ea vorbim, este considerată de localnici drept centrul turistic al ţării moţilor.

de Redactia Observator

la 22.07.2019, 00:19

Vezi și

În inima Apusenilor, mărginită de pădurile seculare şi apele repezi are râurilor o adevărată bijuterie a naturii aşteaptă să fie descoperită. Gârda de Sus, căci despre ea vorbim, este considerată de localnici drept centrul turistic al ţării moţilor. Din centrul localităţii pornesc cărările ce duc spre unele dintre cele mai îndrăgite destinaţii: peştera gheţarului Scărişoara, Cascada Vârtop şi vârful Piatra Grăitoare.

La 100 de kilometri de Alba Iulia, pe valea superioară a Arieşului Mare, o mână de oameni se bucură de un adevărat colţ de rai. Păduri dese, ape repezi şi peşteri adânci îi aşteaptă pe turişti să le descopere secretele. Colţul de rai are şi un nume: Gârda de Sus.

La 5 kilometri distanţă de peştera Coiba Mare, natura îi lasă muţi de emoţie pe turişti. Izbucul Tăuz a fost făcut faimos în lume de celebrul explorator şi om de televiziune Bear Grills.

În Ţara Moţilor, minunile naturii sunt la tot pasul. Gheţarul Scărişoara, cel mai vechi bloc de gheaţă din subteran din lume, atrage anual zeci de mii de turişti.

După o asemenea plimbare, turiştii au nevoie să prindă puteri. Iar cea mai bună variantă este plăcinta moţească.

În mica localitate, turiştii se pot caza în pensiuni cochete, la preţul de 190 de lei pe noapte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Gârda de Sus, un colț de rai în Munții Apuseni