Antena Meniu Search
x

Video Grădiniţă din Timişoara în flăcări, după ce mai mulţi oameni ai străzii au urcat în pod şi au făcut focul, să se încălzească

Ancheta cu final neaşteptat în cazul incendiului de la o grădiniţă bine cotată din Timişoara. Flăcările ar fi pornit de la mai mulţi oameni ai străzii care au intrat noaptea în clădire şi au făcut focul în pod.

Dragoş Cuzuban
de Dragoş Cuzuban

la 17.02.2021, 21:05

Vezi și

Lipsa pazei din unitățile de învățământ

15 februarie, aproape de ora 22.00. Un apel la 112 anunța un incendiu la acoperișul Grădiniței nr. 22 din Timișoara. Focul a fost stins rapid şi pompierii au spus că cel mai probabil incendiul ar fi pornit de la un scurtcircuit. Doar că ancheta a arătat altceva. Cauza ar fi "folosirea intenționata a sursei de aprindere".

Lidia Ivănescu – director Grădinița nr. 22, Timișoara: "Se pare că persoane necunoscute au urcat pe scara exterioară a clădirii în podul grădiniței si probabil că au vrut să se incalzească"

"Aţi avut vreodata pază?"

"Acum avem un contract cu o firmă de pază care asigură supravegherea şi intervenţia, senzori de mişcare în interior, dar paza umană nu şi n-ar fi rău să existe"

Mai exact, oamenii străzii au intrat în clădire şi au dat foc. În lipsa unui gard, în curtea grădiniţei, aflate la un pas de centrul oraşului şi de sediul poliţiei, poate intra oricine.

"Ăsta este nou! Azi dimineata a fost pus!"

"Oricine putea intra oricand?"

"Absolut"

Grădiniţele nu au normaţi "paznici umani"

Iulia Pop, reporter Observator: "În partea din faţă a uneia dintre cele mai râvnite grădinițe din Timişoara, primăria a montat un gard nou, frumos şi colorat, pentru impresia artistică şi ca să atragă atenția. Câțiva paşi mai încolo, lucrurile capătă nuanțe de gri, ca şi gardul din spatele grădiniței. A fost montat la o zi după incendiu pentu că lipsea cu desăvârsire, la fel ca şi paza din unitatile de invatamant"

Francisc Halasz –inspector școlar general adjunct, ISJ Timiș: "E problema fondurilor, de aceea gradinitele nu au normaţi paznici umani, pentru ca nu există fonduri"

În Timișoara, doar 35 din cele 72 de unităţi de învăţământ au paznici angajați. În lipsa lor, Poliția Locală ar fi trebuit să asigure patrularea, dar nu au oameni. Soluția?

Cosmin Tabără – viceprimarul Timișoarei: "Un prim pas crearea unui sistem de camere video pentru toate institutiile de invatamant, crese, gradinite si sa fie conectate toate la un centru al Politiei Locale sau privat si să intervina cand e cazul"

Până atunci, instituţiile de învăţământ rămân expuse. Pentru incendiul de la grădiniţă, poliţia Timiş a deschis dosar penal pentru distrugere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Grădiniţă din Timişoara în flăcări, după ce mai mulţi oameni ai străzii au urcat în pod şi au făcut focul, să se încălzească