Grădiniţele de vară, soluţie pentru părinţi. În București, sunt deschise doar 15 unități de învățământ
Au început înscrierile pentru grădiniţele de vară. Părinţii care nu au cu cine să îi lase pe copii acasă, îi pot duce la una din unităţile din sectorul în care locuiesc. Problema e că nu toate sectoarele au program pentru toată vara.
Au început înscrierile pentru grădiniţele de vară. Părinţii care nu au cu cine să îi lase pe copii acasă, îi pot duce la una din unităţile din sectorul în care locuiesc. Problema e că nu toate sectoarele au program pentru toată vara.
Bucuria copiilor care vor merge la grădiniţă şi în vacanţă e mare. A părinţilor însă e şi mai mare.
Este o treaba foarte bună care ne ajuta foarte mult, altfel nu cred ca isi permite cineva sa isi ia vacanta 3 luni de zile, explică o mămică.
Sunt însă mii de părinţi în Capitală pentru care vacanţa e o grijă în plus.
- Peste 10 milioane de euro investite în educație și știință. Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea...
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 5-6 aprilie. Ce nu trebuie să ratezi
- 5 aprilie, Sfinţii Mucenici Agatopod şi Teodul. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- 5 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- Târguri de Paşte în 2025 în Bucureşti şi în ţară. Care sunt atracţiile primăverii
La grădiniţa 46 de exemplu merg, în timpul anului şcolar, peste 270 de copii. La vară, însă, locurile sunt limitate, sunt 75 în total. Iar criteriile de selecţie sunt din ce în ce mai dure.
RODICA NICA, director gradinita 46:
Să frecventeze gradinite din sectorul 1 de stat, apoi ne-am gandit prima data la familii defavorizate, ambii parinti sa aiba domiciliu şi să fie angajaţi în sectorul 1.
Nu toate sectoarele, însă, au spaţiu pentru cei 39 de mii de copii din Bucureşti. Iar locuri, aproape de 20 de ori mai puţine pe parcursul întregii vacanţe.
Din cele 142 de gradinite de stat din Capitală, doar 15 sunt deschise toată vara. Cel mai bine sta sectorul 1 al capitalei, unde sunt deschise 7 grădinite, iar cel mai prost sta sectorul 2, unde nu este nicio gradintia deschisa si in luna iulie, şi in luna august.
Aşa că mulţi părinţi apelează la unităţile private.
ANDREEA ROTARU, educatoare:
Cel mai important pentru noi este sa iesim in natura, tabere, excursii, vom merge la munte, vor face cursuri de inot si bineinteles drumetii, vom fi cercetasi pt o zi si vom invata de la tehnici de ajutor la tehnici de supravieţuire.
Pentru asta, însă, părinţii trebuie să plătească între o mie şi două mii de lei pe lună.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰