Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cele mai gustoase rețete pe care le poți prepara direct în cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde este unul dintre cele mai simplu de utilizat electrocasnice din casă. Dacă îl folosești doar pentru a reîncălzi mâncarea, atunci înseamnă că nu profiți la maximum de potențialul său.

de Redactia Observator

la 09.03.2020 , 12:36

Reţete gătit Cele mai gustoase rețete pe care le poți prepara direct în cuptorul cu microunde - Engin Akyurt from Pexels
  • Te ajută să economisești timp.
  • Cea mai rapidă modalitate pentru rețete delicioase.

Cuptorul cu microunde este unul dintre cele mai simplu de utilizat electrocasnice din casă. Dacă îl folosești doar pentru a reîncălzi mâncarea, atunci înseamnă că nu profiți la maximum de potențialul său.

Principalul avantaj al cuptorului cu microunde este că te ajută să economisești timp atunci când gătești și este cea mai rapidă modalitate prin care poți prepara rețete delicioase, în doar câteva minute. 

În plus, aceste cuptoare cu microunde, moderne și ușor de folosit, au numeroase funcții și programe automate care îți permit să dezgheți alimente, să le încălzești sau să prepari mese selectând un program inovator de gătire, prin simpla apăsare a unei taste. Iată care sunt cele mai bune rețete pe care le poți prepara în cuptorul cu microunde:

Articolul continuă după reclamă

Omletă cu spanac și brânză feta

În doar două minute, poți prepara la cuptorul cu microunde o omletă delicioasă, cu spanac și brânză feta, fără să mai fie nevoie să încingi tigaia sau să murdărești mai multe vase. Ai nevoie de o cană, puțin ulei de măsline, două ouă, câteva frunze de spanac proaspăt, tocat mărunt, o linguriță de lapte, sare, piper negru și o linguriță de brânză feta tăiată cubulețe. Unge cana cu ulei de măsline, apoi sparge ouăle, adaugă-le în cană alături de restul ingredientelor și amestecă ușor. Pune cana în cuptorul cu microunde timp de două minute și omleta e gata. 

Cartofi copți

Poți prepara un cartof copt la microunde în doar cinci minute. Pentru a obține cel mai bun rezultat, iată ce trebuie să știi: alege un cartof de dimensiuni medii și înțeapă-l cu furculița înainte de a-l pune în cuptor, astfel încât să se gătească uniform. Când este aproape gata, taie-l la suprafață, adaugă puțină brânză, parmezan sau mirodenii, și mai lasă-l să se coacă un minut. 

Poți prepara și cartofi mai mari la microunde, însă timpul de coacere va fi mai mare. În plus, timpul de coacere poate depinde și de tipul de cuptor cu microunde pe care îl ai, de programul selectat și de puterea aparatului. Asigură-te că verifici și în manualul de instrucțiuni al cuptorului care este timpul optim pentru coacere și puterea la care trebuie folosit. 

Sparanghel la abur

Sparanghelul nu necesită un timp îndelungat de preparare și este delicios atunci când îl prepari la aburi. Pentru a-l găti cu ajutorul cuptorului cu microunde, ai nevoie de un vas de ceramică sau de sticlă, pe care să îl acoperi apoi cu un capac, având grijă să lași un capăt deschis, prin care să iasă aburul. Patru minute ar trebui să fie suficiente pentru ca sparanghelul să se înmoaie, dar să nu-și piardă culoarea și nutrienții. 

Conopidă cu smântână și usturoi

Conopida cu smântână și usturoi poate fi folosită pe post de garnitură la o friptură suculentă sau ca preparat de sine stătător, având o consistență asemănătoare piureului de cartofi, dar cu mai puține calorii. Pentru această rețetă ai nevoie de un bol de sticlă, în care pui conopida tăiată bucăți (poți folosi și conopidă congelată, la pungă) și o cană de apă, apoi acoperă bolul cu un capac sau o farfurie. Pune amestecul în cuptorul cu microunde până când conopida se înmoaie complet. Poți folosi apoi un blender sau un mixer pentru a zdrobi conopida și a-i da acea textură de piure. Adaugă o jumătate de cană de smântână și 2-3 căței pisați de usturoi și continuă să amesteci. Poți servi conopida cu puțin parmezan ras pe deasupra sau ceapă verde tocată mărunt. 

Ciocolată de casă 

Dacă ți-e poftă de un desert delicios, atunci poți folosi cuptorul cu microunde pentru a prepara ciocolată de casă în doar zece minute. Începe prin a tapeta interiorul unui vas yena cu folie de aluminiu sau hârtie de copt, apoi folosește un spray cu ulei pentru a acoperi folia, astfel încât compoziția să nu se lipească. Într-un bol, amestecă fulgi de ciocolată cu o cană de lapte condensat și o bucățică de unt. Pune amestecul la microunde timp de 30 de secunde, până când ciocolata se topește. Astfel, îți va fi mai ușor să omogenizezi amestecul. Adaugă puțin extract de vanilie și un vârf de sare și așază amestecul în vasul yena, apoi lasă-l la frigider timp de două ore. Vei obține o ciocolată de casă aromată, cu o consistență ușoară.

La cuptorul cu microunde poți prepara și paste, orez sau macaroane cu brânză, poți face pui la rotisor, folosind funcția de grill și convecție, precum și deserturi, mai rapid decât în cuptorul tradițional. Ai nevoie doar de imaginație și de puțină răbdare, până când înveți să folosești corect toate funcțiile pe care cuptorul tău ți le pune la dispoziție. 

Sursa foto: Engin Akyurt from Pexels

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
V-aţi încuraja copiii să lucreze încă din facultate?
Observator » Ştiri sociale » Cele mai gustoase rețete pe care le poți prepara direct în cuptorul cu microunde