Antena Meniu Search
x

Hackerii români au intrat în slujba mafiei italiene

Acţionând la comandă, ar fi furat mai bine de un milion de euro din conturile bancare a sute de cetăţeni din toată Europa.

Vezi și

Acţionând la comandă, ar fi furat mai bine de un milion de euro din conturile bancare a sute de cetăţeni din toată Europa. Procurorii antimafia vorbesc despre o reţea piramidală. În timp ce hackerii obţineau acces la conturi, zeci de cărăuşi din România retrăgeau banii şi îi trimiteau în Calabria, locul temutei grupări 'Ndragheta.

Liderul reţelei era un italian care a intrat în atenţia Poliţiei Române încă din 2016. S-a remarcat în cluburile de lux din Bucureşti, unde cheltuia sume mari de bani, spun surse din anchetă. 

Chiar în aceste momente liderul grupării a fost ridicat de poliţişti şi urmează să fie dus la audieri. Trebuie să explice în ce context a reuşit să angajeze o serie de hackeri români pentru a goli conturile a sute de cetăţeni europeni.

Victimele primeau un e-mail în care erau rugate să îşi actualizeze datele bancare. Accesau linkul şi intrau de fapt pe un site clonat, care imita foarte pagina băncii. Acolo furnizau toate datele lor de acces. Astfel, hackerii obţineau informaţiile necesare pentru a le fura banii.

Pe acelaşi subiect

În trei ani, peste 200 de clienţi din toată Europa au fost păcăliţi în acest fel. Prejudiciul este estimat la un milion de euro.

Reţeaua avea o structură piramidală. Eşalonul întâi, doi cetăţeni italieni din Calabria, bănuiţi că au legătură cu mafia de acolo. Eşalonul doi: trei emisari din România. Ei recrutau hackerii care acţionau în celule izolate, pentru ca informaţiile despre reţea să fie bine protejate. Sumele furate de hackeri erau transferate apoi în contul unor cărăuşi. Aceştia scoteau banii de la bancomat şi trimiteau sumele înapoi în Calabria. 

38 de persoane au ajuns în faţa procurorilor DIICOT. Patru dintre cărăuşi au fost reţinuţi. Alte audieri au loc în Italia, unde cei doi capi ai reţelei au fost daţi în urmărire internaţională.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Hackerii români au intrat în slujba mafiei italiene