Antena Meniu Search
x

Video Ultima lună de iarnă a adus haos din cauza zăpezii și bătăi de cap pentru șoferi, în Harghita și Caraș-Severin

Iarna nu se lasă! Pe drumurile din judeţele Harghita şi Caraş-Severin, unde a nins puternic, s-a instalat haosul. Drumarii au fost nevoiţi să pună restricţii de circulaţie pentru a putea curaţa drumurile, iar oamenii au luat lopeţile şi au trecut la treabă. Cei de la administrația pârtiilor spun ca zăpada a venit într-un moment potrivit: vacanţa copiilor.

de Redactia Observator

la 02.02.2021, 09:51

Vezi și
  • Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă şi să evite, pe cât posibil, zonele afectate de vremea rea
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Natura și-a arătat forța în ultimele zile. Pe drumurile din judeţul Harghita, unde a nins puternic, au fost probleme serioase. Zăpada s-a depus rapid pe șosea și a făcut mulţi şoferi să se împotmolească.

Mandel Zoltan, localnic: "Dacă cineva vrea să vină, să coboare, poate. Dacă cineva vrea să urce. să aibă lanţuri".

Autorităţile locale au decis să aplice restricţii pentru a evita blocaje mai mari.

Filip Cristian, șef distric Miercurea Ciuc: "Se acţionează cu absolut toate utilajele din bază. La un moment dat a trebuit să punem restricţie de 7,5 tone din cauză că ningea abundent".

Zăpada depusă a ajuns la jumătate de metru. O femeie care se îndrepta spre locul de muncă a fost dusă la drumul național de un alt localnic. De acolo a plecat cu autostop.

Localnică: "Fac naveta la muncă zilnic, cu autobuzul. Am sunat la birou și au spus ca nu au ce să facă, nu pot urca autobuzul la Harghita Băi, din păcate".

Iarna este grea şi în judeţul Caraş-Severin. Staţiunile Muntele Mic şi Semenic sunt acoperite de un strat gros de zăpadă. Cabanierii şi angajaţii de la instalaţiile de teleschi au decis să nu aştepte sosirea drumarilor. Au luat lopeţile și au trecut la treabă.

Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă şi să evite, pe cât posibil, zonele afectate de vremea rea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ultima lună de iarnă a adus haos din cauza zăpezii și bătăi de cap pentru șoferi, în Harghita și Caraș-Severin