Antena Meniu Search
x

Haousul din scolile din mediul rural

Scolile din mediul rural au fost si sunt in continuare un proiect ambitios, dar care lasa de dorit in multe zone ale tarii. Parchet umflat de ploi si zapezi intrate prin gaurile acoperisului sau grupuri sanitare sub orice critica sunt cateva dintre dovezi.

Vezi și

40 de prescolari si 150 de elevi folosesc zilnic latrina din fundul curtii, dar nu pentru ca nu ar avea toalete. Ar trebui sa fie si folosite. Doar ca nu s-au mai gasit fonduri pentru cateva usi si obiecte sanitare.

“Toaletele noi sunt finalizate in proportie de 85%. Din calculele facute de noi si cei de la primarie suma s-ar ridica undeva la 300 de milioane bani vechi”, spune Flavius Ionel Patrunjel, directorul scolii din Borlesti.

Bani pe care primaria nu ii are. In satul vecin, alte problem, aceleasi motive. Sala de clasa e doar una singura si darapanata. Tavanul clasei sta sprijinit intr-un par. Parchetul este umflat de ploaia si zapada cazuta prin gaurile din acoperis.

”Problema cu acoperisul e foarte de demult.Tigla este crapata pe lungime si alta solutie nu exista decat schimbarea acoperisului, dar investitia nu cred ca-si are rostul”, sustine Cristinel Constantin, directorul scolii din Balan.

Motivul pentru care n-ar mai fi primit primaria bani este ca are datorii. Un lucru este cert: tot copiii au de suferit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Haousul din scolile din mediul rural