Antena Meniu Search
x

Video Harta târgurilor de Crăciun din România în 2023. Oraşele care intră în atmosfera sărbătorilor de iarnă

Cu 38 de zile înainte de Crăciun, marile oraşe intră, deja, în atmosfera de sărbătoare. Astăzi se deschid târgurile de la Sibiu şi la Craiova. Roţi panoramice, colinde, căsuţe cu turtă dulce şi vin fiert. Toate acestea vor crea de acum decorul de Crăciun. 

de Redactia Observator

la 17.11.2023, 09:19

Vezi și

Două milioane de luminiţe colorate înveselesc localnicii din Craiova în aşteptarea marii deschideri a Târgului de Crăciun. Tematica este de poveste: crăiasa zăpezii. Chiar dacă nu va ninge, oamenii sunt nerăbdători. 

Turist: Ceva deosebit! Probabil că din alte puncte de vedere se poate şi mai frumos, dar nouă ne place.  

Pregătirile pentru târgul de Crăciun de la Craiova au început demult - oraşul are o reputaţie de apărat. 

Organizator: Anul trecut am fost pe locul trei în cadrul celor mai frumoase Târguri de Craciun din Europa şi acest lucru ne-a obligat să începem pregătirile încâ din primăvara acestui an. Avem o tematică noua, avem decoraţiuni noi. 

Târgul de Crăciun de la Sibiu

Unul dintre cele mai vizitate Târguri de Crăciun din ţară, cel de la Sibiu, se extinde anul acesta în curtea Palatului Brukenthal. De astăzi, turiştii pot admira şi luminile spectaculoase din Piaţa Mare. 

Turist: Este cu adevărat minunat ce se întâmplă aici. Simţiţi că se apropie Crăciunul? Da, datorită decoraţiunilor, nu din cauza vremii. Dar se vede atmosfera şi începem să îl aşteptăm pe Moş Crăciun. 

Pentru Bucureşti, un târg de Crăciun nu este suficient. Voi fi două, ca anul trecut: în parcul Drumul Taberei şi în faţa Parlamentului. 

"Pe 30 noiembrie se deschise şi târgul de Crăciun din Capitală, tot aici în Piaţa Constituţiei. Organizatorii au montat deja căsuţele pentru comercianţi, dar şi căsuţa moşului iar aici va fi pus un brad inalt de 30 de metri, decorat cu mii de lumini", transmite Andreea Milea, reporter Observator.

Cluj-Napoca vrea să ţină pasul cu Bucureştiul. Va avea două târguri de sărbători. Unul de iarnă, în faţa Sălii Sporturilor, altul - cu tematică de Crăciun. 

"Din 24 noiembrie, Piaţa Unirii se va transforma în planeta Crăciun. 75 de căsuţe iluminate şi decorate de sărbători vor găzdui produsele de sezon ale producătorilor locali. Tot aici a fost amplasată şi o roată panoramică, urmează caruselul, dar şi o scenă unde seară de seară vor fi concerte de colinde", transmite Alex Prunean, reporter Observator 

Turist: Comparativ cu altele, chiar este destul de reuşit! 

Şi Braşovul, dar şi Suceava se pregătesc de sărbătoare

Bradul ridicat în Piaţa Sfatului are o înălţime de aproximativ 26 de metri şi a fost adus de pe o păşune situată în apropierea staţiunii Poiana Braşov. Suceava este cu un pas înainte. Primăria a făcut aseară probe pentru iluminatul festiv, iar un brad enorm tronează deja în centrul oraşului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Harta târgurilor de Crăciun din România în 2023. Oraşele care intră în atmosfera sărbătorilor de iarnă