Antena Meniu Search
x

Hormonul foamei ne îngrașă

Kilogramele în plus nu sunt doar rezultatul mâncatului fără măsură. Chiar şi mesele puţine pot însemna, în realitate, o siluetă deloc de invidiat

Vezi și

Kilogramele în plus nu sunt doar rezultatul mâncatului fără măsură. Chiar şi mesele puţine pot însemna, în realitate, o siluetă deloc de invidiat

Când vezi pe cineva că mănâncă cu poftă ceva mai mult de o salată te gândeşti că-şi merită kilogramele în plus. Dar, medicii ne spun că e ceva mai complicat.

"Exista asa numitul hormon al foamei care este produs de stomac si pe cale sangvina ajunge la nivelul hipotalamusului si acolo declansează senzatia de foame", spun specialistii.

Daca nu este hrănit, organismul nu poate elibera hormonul care-i dă senzaţia de saţietate. Aşa că fiecare masă peste care sărim este de fapt o luptă pierdută în războiul cu kilogramele.

Hormonul foamei ne îndeamnă să alegem greşit alimentele. În mod aparent iraţional, când sărim peste o masă, organismul cere mâncăruri mai grase şi ne săturăm mult mai greu, iar pe de altă parte e o secreţie mai mare de insulina, în momentul în care se produce acel aport alimentar. Secreţia de insulina mai crescută, la rândul ei, favorizează creşterea în greutate.

Un organism dezechilibrat hormonal îşi revine cu greu. Doar un regim strict şi o voinţă de fier pot îndrepta obiceiurile alimentare proaste.

Aşa se face că în ţara noastră că patru din zece români sunt obezi. Iar unul din doi caută soluţii să scape de kilogramele în plus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Hormonul foamei ne îngrașă