Antena Meniu Search
x

Cel mai geros martie din istorie aruncă în aer facturile la întreţinere

Teoretic, întreţinerea pe luna martie ar trebui să fie mult mai mică decât cea din perioada de iarnă!

Vezi și

Teoretic, întreţinerea pe luna martie ar trebui să fie mult mai mică decât cea din perioada de iarnă! Numai că vremea rece va mări facturile, chiar dacă, din punct de vedere calendaristic, ne apropiem de mijlocul primăverii. Cei de la RADET spun că facturile nu vor fi colosale, dar, pentru majoritatea românilor, câteva zeci de lei chiar contează.

În luna ianuarie, domnul Sârmei a avut de plătit o întreţinere de aproape 600 de lei, pentru un apartament de 42 de metri pătraţi: "Când s-a dat drumul la căldură, anul trecut, prin octombrie au venit complete, adică n-au fost diferenţe între octombrie, noiembrie şi decembrie. Cu siguranţă! O să ne vină facturi la fel de mari ca în lunile noiembrie, decembrie sau chiar mai mari."

Cu siguranţă mai mari, spune RADET, dar diferenţele nu vor fi uriaşe, ci de câţiva zeci de lei. Însă, comparativ cu anul trecut, diferenţe s-au înregistrat şi în lunile de iarnă. De exemplu, pentru un apartament cu 3 camere, costurile pentru căldură, dar şi pentru apă caldă faţă de anul anterior au fost mai ridicate. Pentru luna ianuarie a anului 2017, costurile au fost de 304 lei, în schimb anul acesta 309 lei. Pentru luna februarie 230 de lei, iar anul acesta luna februarie 257 de lei. 

Anul trecut, pe vremea aceasta, căldura era deja oprită pentru că temperaturile erau ridicate. Însă acum ne confruntăm cu o premieră. Niciodată, de când se fac măsurători meteorologice, luna martie nu a fost atât de friguroasă.

Nemulţumiţi sunt şi cei care au repartitoare. Locatarii spun că facturile le sunt încărcate pe nedrept.

Meteorologii spun că toata luna martie va fi capricoasă şi nu este exclus ca şi în luna aprilie să avem parte de ninsori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Cel mai geros martie din istorie aruncă în aer facturile la întreţinere