Antena Meniu Search
x

Curs valutar

A venit iarna! Minus 27 de grade la munte, temperaturile scad dramatic în această noapte

S-a instalat iarna în România. La munte, s-a depus strat gros de zăpadă, iar viscolul puternic a făcut ca în Bucegi să se înregistreze minus 27 de grade. Ninsorile abia din această seară se înteţesc, anunţă meteorologii. Bucureştiul este şi el sub o avertizare specială de vremea rea.

de Redactia Observator

la 16.11.2018 , 20:38

S-a instalat iarna în România. La munte, s-a depus strat gros de zăpadă, iar viscolul puternic a făcut ca în Bucegi să se înregistreze minus 27 de grade. Ninsorile abia din această seară se înteţesc, anunţă meteorologii. Bucureştiul este şi el sub o avertizare specială de vremea rea. Mâine va ninge şi, din cauza vântului puternic, temperatura pe care o vom resimţi va scădea până la minus 5 grade. Sub un cod galben de vânt, în şapte judeţe din sud-est, temperaturile au scăzut dramatic faţă de restul ţării.

Zăpada de noiembrie e deja consistentă la munte. Stratul atinge 20 de centimetri, iar în orele următoare ninsorile vor fi mai abundente, iar vântul va lovi în rafale de 100 de kilometri pe oră. Aerul polar care a intrat în România a făcut ca la Vârful Omu, temperatura resimţită să fie de minus 23 de grade.

Drumarii intervin deja în zonele în care a nins

Vezi și

În Braşov, drumarii au făcut din noapte zi ca să cureţe asfaltul şi să adune în depozite rezerve de sare.

"Avem stocuri de sare de 6.000 de tone, iar de nisip pentru pante aproximativ o sută de tone. Toţi colegii mei nu pleacă din districte pentru a interveni la orice oră din zi și din noapte", a declarat Horia Stancu, șef Secţia de Drumuri Brașov.

Şi în Galaţi s-a intervenit cu utilajele, chiar în timpul primei ninsori. Însă nu pentru a curăţa drumul, ci pentru a se asfalta.

Şapte judeţe din est au fost astăzi sub cod galben de vânt puternic. Portul Mangalia a fost închis. Valuri înalte de patru metri au lovit ţărmul.

România, sub avertizare de vreme severă până duminică

O informare specială a fost dată pentru Bucureşti, unde sâmbătă va ninge şi vor fi minus două grade. Din cauza vântului, însă, temperatura resimţită va fi de minus 5 grade.

Deja din această dimineaţă, temperatura a scăzut, în Capitală, până la zero grade. Capitala şi-a inventariat utilajele pe care le va scoate pe bulevarde, să cureţe zăpada.

Pentru ger s-au pregătit şi locuitorii din Harghita. Şi-au umplut magaziile cu lemne pentru foc.

În depresiuni, temperaturile ar putea scădea până spre minus 15 grade. Vreme rea va continua cu un nou episod şi săptămâna viitoare. În noaptea de duminică spre luni, în sudul ţării va ninge, iar la munte va fi viscol.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » A venit iarna! Minus 27 de grade la munte, temperaturile scad dramatic în această noapte