Antena Meniu Search
x

Gustarea preferată a copiilor le pune sănătatea în pericol. Unele iaurturi cu fructe nu au nici urmă de fructe!

O gustare preferată a copiilor le pune sănătatea în pericol. Specialiştii atrag atenţia că iaurturile cu fructe nu au nici urmă de fructe.

Vezi și

O gustare preferată a copiilor le pune sănătatea în pericol. Specialiştii atrag atenţia că iaurturile cu fructe nu au nici urmă de fructe. Spre exemplu, pulpa de căpşuni este înlocuită cu arome, iar culoarea este dată de coloranţi artificiali. Medicii spun că astfel de alimente sunt bogate în zaharuri şi duc la probleme de greutate.

De când a devenit mamă, Andreea citeşte cu atenţie etichetele. Caută alimente cât mai sănătoase pentru copii, fără zahăr şi aditivi din abundenţă. Însă, la raft, fructele în iaurt sunt la fel de tentante ca sucurile colorate. 

Ca să fie natural, iaurtul şi fructele ar trebui să fie singurele ingrediente. Pe etichete însă citim: Zahăr, amidon din glucoză, coloranţi. Căutăm şi fructele, dar găsim de fapt arome din siropuri. 

Iată un exemplu. Piersica de pe ambalaj se transformă în zahăr, arome, conservanţi şi coloranţi. Medicii spun că dacă produsul are mai mult de trei E-uri nu trebuie consumat. 

Florin Bălănică, medic nutriţionist: "În momentul în care storci fructul reduci cantitatea de pulpă, reducând cantitatea de pulpă vei bea o bombă de zahăr, vei bea zahăr diluat în apă. Chiar dacă vom observa în interiorul iaurtului bucăţele de fructe, asta nu înseamnă că vorbim de un produs sănătos."

Ca să reziste luni întregi, iaurturile cu fructe sau sucurile din comerţ sunt ca un cocktail de conservanţi.

Un produs natural este uşor de recunoscut. După culoare şi gust. 

De pildă, sucul făcut în casă nu îşi păstrează proprietăţile mai mult de o oră, iar iaurtul natural nu trebuie ţinut mai mult de câteva zile, la frigider. 

Florin Bălănică, medic nutriţionist: "Cu excepţia obezităţii, mai apari probleme digestive, boala de reflux, probleme de tranzit şi uneori chiar afecţiuni şi patologii ale pielii."

Pentru că astfel de alimente sunt bogate în zaharuri favorizează apariţia diabetului, boală de care suferă aproape 2 milioane de români.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Gustarea preferată a copiilor le pune sănătatea în pericol. Unele iaurturi cu fructe nu au nici urmă de fructe!