Antena Meniu Search
x

Iaurtul, alimentul cel mai sănătos din familia lactatelor

Este unul din cele mai populare alimente si poate cel mai consumat la micul dejun. Variante? Fără număr. Cu cereale integrale, fructe proaspete sau confiate, din lapte de vacă, sau capră sau bivoliță, lapte prins. Şi să nu uităm, nu doar bune.

de Redactia Observator

la 12.12.2019, 13:09

Vezi și

Este unul din cele mai populare alimente si poate cel mai consumat la micul dejun. Variante? Fără număr. Cu cereale integrale, fructe proaspete sau confiate, din lapte de vacă, sau capră sau bivoliță, lapte prins. Şi să nu uităm, nu doar bune.

Cercetările privind beneficiile consumului de iaurt au condus la ideea că iaurtul este alimentul cel mai sănătos din familia lactatelor.

Nadina Zisu si Bogdan Alecsandru au încercat sa descopere secretul iaurtului, cum se face și de ce este important în alimentația zilnică, într-un material prezentat în Observatorul orei 12.

Potrivit unui studiu, cei mai mulți români obișnuiesc să-l mănânce simplu. Fără să-l asocieze cu alte produse. 1 din 5 adaugă cereale, alţii îl combină cu sendvișul de dimineaţă sau cu biscuiți.

Cât despre locația preferată de. consum, opt din 10 oameni au declarat că mănâncă iaurt acasă, iar o treime preferă să facă acest lucru la locul de muncă.

Ca sortiment, cel grecesc, preferat mai degrabă de femeile din oraşele mari, și cel bio și-au câștigat locurile în top 5, cu procente de 19%, respectiv 14%, mai arată studiul. Şi doar 35% dintre consumatori declară că optează cel mai des pentru varianta clasică sau "natur" a iaurtului.

O alimentaţie sănătoasă este una variată, care conţine, evident, şi produse lactate. Nutriţioniştii sunt cei care pot să ne explice cel mai bine cum ar trebui să le dozăm pe fiecare, chiar şi iaurtul matinal.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Când cumpără iaurt, românii se ghidează, prima dată, după termenul de valabilitate, dar și după încrederea pe care le-o inspiră brandul, producătorul și lista de ingrediente, iar o treime caută produse fără E-uri sau aditivi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Iaurtul, alimentul cel mai sănătos din familia lactatelor