Antena Meniu Search
x

Ideo Ideis, festivalul national de teatru tanar

Cand ai un vis, urmeaza-l! Asta si-a spus, zi de zi, inca din copilarie, pana si-a atins visul. Este povestea lui Alexandru Ion. O poveste care nu numai ca merita ascultata, dar ne-ar putea inspira pe multi

Vezi și

Alexandru Ion a urcat pe scena la 15 ani. Si i-a placut atat de mult, ca n-a mai plecat. Ba si-a mai convins si prietenii sa faca, impreuna, un festival pentru toti cei ca ei: tineri, talentati si nebuni.

"Desi avem cu totii parinti care ne sustin si intelegatori, de obicei, reactiile au fost: pe bune? serios? cum adica sa faceti festival?", a spus co-presedintele evenimentului. Asa s-a nascut Ideo Ideis, Festivalul National de Teatru Tanar, ajuns deja la cea de-a VIII-a editie.

"Tinerii care vin aici iau contact cu cultura in foarte multe forme ale ei, in felul asta devin spectatori mai buni, oameni mai buni, mai relaxati, mai deschisi, mai intelegatori", a mai adaugat actorul.

Alexandru Ion si toti tinerii ca el de la Alexandria sunt sustinuti de capete de afis ca Andi Vasluianu sau Medeea Marinescu.

Actorii vin din toata tara, iar spectatorii revin an de an. "E frumos, ne intelegem bine, ne-am unit ca trupa aici, la Ideo, e super atmosfera", a marturisit unul dintre tineri.

Alexandru Ion munceste zi de zi pentru visurile sale. "Unu, sa reusim sa cream, aici, o institutie, un teatru, si al doilea, sa reusim sa determinam, sa asistam la introducerea in licee a unor optionale de teatru si film", a dezvaluit actorul.

Pana atunci, Alexandru mai are de trecut un hop: Sarajevo Talent Campus, din cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo, care va reuni talente din lumea internationala a filmului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Ideo Ideis, festivalul national de teatru tanar