Antena Meniu Search
x

Video Imagini impresionante de pe şantierul podului peste Dunăre ce leagă Tulcea de Brăila

Cea mai mare construcţie de după căderea comunismului din România avansează pe zi ce trece. Uriaşul pod ce leagă Tulcea de Brăila stă pe picioarele lui. Imaginile de pe şantier filmate dintr-o dronă sunt impresionante. Cu toate astea, vom traversa Dunărea cu maşina cel mai devreme... în 2023.

de Adrian Obreja

la 15.01.2021, 19:58

Vezi și
  • Pentru români, ceea ce se întâmplă pe şantier pare desprins din documentare străine
  • Aproape doi kilometri va măsura podul şi va fi al treilea din Europa ca deschidere și lungime

Sute de muncitori lucrează în schimburi la ridicarea podului care va lega judeţele Brăila şi Tulcea. Cel mai mare şi mai scump proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani. Investiţia se ridică la 500 de milioane de euro. Imaginile din dronă sunt spectaculoase. 

Viorel Eşanu, responsabil monitorizare: În momentul de faţă se realizează operaţiuni premergătoare ridicării grinzilor prefabricate, utilizandu-se un sistem special cu dispozitive hidraulice de mare putere. 

Pentru români, ceea ce se întâmplă pe şantier pare desprins din documentare străine.

Adrian Obreja, reporter Observator: Cele doua blocuri de beton pe care le vedeţi în spatele meu şi care cântăresc fiecare 480 de tone vor fi ridicate la aproximativ 170 de metri. Operaţiunea se va desfăsura saptamana viitoare, iar timpul petrecut pana cand vor atinge aceasta inaltime va fi de doua zile. 

Golden Gate de România

Aproape doi kilometri va măsura podul, pe care mulţi îl compară cu celebrul Golden Gate din San Francisco. Cu cei 81.000 de kilometri de fir de oțel care vor forma cablurile de susţinere s-ar putea înconjura Pământul de două ori. Va fi al treilea pod din Europa ca deschidere și lungime. 

Silviu Conciu, inginer: La nivelul maxim al Dunării, drumul efectiv sau podul va fi la o înălţime de 38 de metri deasupra acestuia. 

Viorel Eşanu, responsabil monitorizare: Se vor finaliza şi blocurile de ancoraj, urmând ca partenerii noştri să treacă efectiv la partea de montaj a cablurilor, tablierului metalic şi aşa mai departe.

Podul va fi gata cel mai devreme la sfârşitul lui 2023. Până atunci, una dintre opţiunile celor care vor să ajungă din Brăila spre Tulcea sau invers rămâne bacul. 

raversarea propriu-zisă a Dunării durează mai puţin de 20 de minute, dar aşteptarea la coadă dublează sau chiar triplează acest timp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Imagini impresionante de pe şantierul podului peste Dunăre ce leagă Tulcea de Brăila