Imagini interzise pofticioşilor! Sarmale fierte în dovleci
E sezonul dovlecilor. Galbeni, portocalii, dulci, parfumaţi şi mai ales sănătoşi. Gospodinele au scos deja reţelele din sertar şi s-au apucat să facă gem, compot sau plăcintă
E sezonul dovlecilor. Galbeni, portocalii, dulci, parfumaţi şi mai ales sănătoşi. Gospodinele au scos deja reţelele din sertar şi s-au apucat să facă gem, compot sau plăcintă
Sarmalele pregătite după reţete tradiţionale sunt cununate cu bucăţi mari de slănină, cârnaţi, costiţă afumată, ardei şi roşii. Totul este apoi binecuvantat cu pătrunjel din belşug şi stropit cu un pahar de vin alb. Dovleacul ticsit cu sarmale ajunge apoi în cuptor, unde-i lăsat să se odihnească la foc mic.
Iar rezultatul este demn de orice laudă. Sarmalele, scăldate în aroma dulce a dovleacului, sunt servite musai cu un păhărel de horincă. Reţeta doamnei Iulia este unică.
Şi tot din dovleac gospodinele cu experienţă prepară şi dulceaţă sau plăcintă. Aşa că producătorii au scos deja la târg cei mai frumosi dovleci. Îl vând cu doi lei kilogramul.
Cine nu ştie cum să-i prepare, primeşte indicaţii direct de la comercianţi. Ştiu cel mai bine ce soi de dovleac este bun pentru dulceaţă sau pentru plăcintă.
Iar minunatul aliment este recomandat în mai toate dietele. Este slab în calorii, dar extrem de bogat în antioxidanţi. Unii dovleci cântaresc şi 30 de kilograme.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰