Antena Meniu Search
x

ÎMPARTE SPERANŢA! Părintele Daniel Necula are grijă de 19 copii, în centrul din Berca, în Buzău!

Într-un colţ de ţară, la Buzău, un preot a reuşit să adune în jurul lui zeci de copii. Pentru unii, părintele Daniel Necula e singurul tată pe care l-au avut, pentru alţii, centrul ridicat de slujitorul lui Dumnezeu din donaţii şi prin muncă, e a doua casă. Bătrânii, rămaşi fără familii, au găsit şi ei alinare, sub protecţia preotului. Daniel Necula împreună cu o mâna de oameni generoşi împart speranţă şi nu aşteaptă  nimic în schimb.

Vezi și

Într-un colţ de ţară, la Buzău, un preot a reuşit să adune în jurul lui zeci de copii. Pentru unii, părintele Daniel Necula e singurul tată pe care l-au avut, pentru alţii, centrul ridicat de slujitorul lui Dumnezeu din donaţii şi prin muncă, e a doua casă. Bătrânii, rămaşi fără familii, au găsit şi ei alinare, sub protecţia preotului. Daniel Necula împreună cu o mâna de oameni generoşi împart speranţă şi nu aşteaptă  nimic în schimb.

Echipa Observator demarează campania Împarte Speranţa. În Săptămâna Patimilor, cunoaşteţi preoţi cu har, care au reuşit să adune în jurul lor, să hrănească şi educe sufletele pierdute ale României. 

Râsetele se aud din stradă. La poalele dealului, care stă să înverzează, câţiva copii se bucură de soarele generos. Bărbatul îmbrăcat în costum pare să fi dat în mintea celor mici. Are scântei în ochi, e îmbujorat de la joc, iar pe chip i se citeşte fericirea. Aşa l-am cunoscut pe părintele Daniel Necula.

Ne-am întors privirea în direcţia opusă, pentru câteva clipe, iar când l-am privit din nou, se afla deja în mijlocul unei partide de fotbal. Un adversat de temut, chiar dacă nu mai are condiţia fizică de altădată.

Din când în când, Părintele Necula se opreşte din alergat, ca să-şi tragă sufletul. Îi urmăreşte cu privirea pe copii şi zâmbeşte. 

Împarte speranţă şi primeşte bucurii. Cel mai important moment al zilei, la centrul din comuna Berca, Buzău, este acela al temelor.

Copiii ştiu că învăţătura e biletul lor către un viitor mai bun. Preotul a reînvăţat noţiunile de bază ale matematicii şi fizicii, pe care le îmbogăţeşte cu pilde. 

Împărţit între centrul unde îngrijeşte 19 copii abandonaţi şi alină boala a o sută de bătrâni şi fabrica de murături, părintele găseşte timp şi pentru rugăciune. 

Biserica e casa lui de mai bine de 20 de ani. În fiecare dimineaţă, se roagă şi are grijă ca flacăra candelei, de lângă una din incoane, să rămână aprinsă. Credinţa şi copiii îi dau energie şi putere să meargă mai departe. 

Chicotelile de pe holul centrului nu-l supără, sunt o mângâiere pentru el. 

Se uită la ei şi-şi aminteşţe cum unii au ajuns acolo fără să ştie să scrie sau să citească şi fără ca măcar să-şi cunoască ziua de naştere. Pentru ei, una dintre tinerele de la centru a făcut un calendar personalizat. 

Alina abia devenise mamă şi a aflat că părintele ar avea nevoie de ajutor. 

Zâmbitor, cu ochi blânzi, pregătit mereu să ajute şi să ofere un sfat bun, preotul Necula e inima comunităţii din Berca.

Pentru copii a găsit fonduri ca să deschidă şi fabrica de murături. Producţia e atent supravegheată de soţia sa. 

După o zi grea, în care abia dacă a avut timp să-şi tragă sufletul tot ce-şi  doreşte părintele Necula e ca următoarea să treacă mai greu, ca să le poată face pe toate. Şi mai bine. Tinde spre perfecţiune. 

Iar cu voia şi ajutorul Domnului a reuşit să crească zeci de copii. Unii dintre ei sunt acum studenţi. Alţii, viitori studenţi. 

Gabriela şi-a petrecut ultimii patru ani sub aripa părintelui. 

Îşi măsoară fiecare cuvânt. La 18 ani are mintea unui adult, dar şi-a păstrat sufletul de copil. Greutăţile au maturizat-o şi au ajutat-o să fie puternică. I-au schimbat viaţa. 

Sunt amintiri pe care vrea să le uite. Întâmplări peste care a trecut cu ajutor psihologului şi a personalului de la centru.  

Andreea a crescut în Berca, a terminat facultatea de Psihologie şi a ales să se întoarcă în satul natal. E cobai pentru cei mici şi sprijin pentru cei mari. 

În centrul din Berca respectul şi afecţiunea sunt importante. Preotul ştie că fără ele nu are cum să-i îndrume pe copii. Împarte speranţă şi primeşte zâmbete. 

Dar munca părintelui Necula din Berca nu se opreşte niciodată. Bătrânii au permanentă nevoie de sprijin, copiii, de educaţie, rechizite şi hrană.

Împarte şi tu speranţă pentru ei! Puteţi da o mână de ajutor preotului Daniel Necula, în eforturile sale de a îngriji cei 19 copii şi 100 de bătrâni. Puteţi face donaţii în contul:

ASOCIAŢIA ORTODOXĂ FILANTROPIA

CONT: RO40BRDE100SV05436591000

COD FISCAL 16168770

PREOTUL DANIEL NECULA

De asemenea, puteţi trimite mesaj pe adresa de email a fundaţiei coordonate de preotul Necula: [email protected]

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » ÎMPARTE SPERANŢA! Părintele Daniel Necula are grijă de 19 copii, în centrul din Berca, în Buzău!