Antena Meniu Search
x

Video Impozite mai mari pentru jocurile de noroc, facilități fiscale pentru tineri și familiile cu copii, printre măsurile cu care sunt de acord partidele de guvernare

Partidele de guvernare pregătesc noi măsuri fiscale care vor da peste cap bugetele a milioane de români. Pe lângă taxele mai mari pe tutun, alcool şi jocurile de noroc, ieşirile la restaurant vor fi mai scumpe.

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 27.06.2022, 21:18

Vezi și

Greta Neagu, reporter Observator: "Ceea ce știm până acum este că ambele partide, PNL și PSD, care au avut discuții astăzi, în discuții separate privind modificarea Codului Fiscal, sunt de acord  să majoreze astfel TVA-ul de la 5% la 9% în domeniul cateringului și alimentației publice. Asta înseamnă că orice masă în oraș ne va costa mai mult odată cu intrarea în vigoare a acestei măsuri. "

"De asemenea, se dorește majorarea TVA-ului la 19% pentru produsele care conțin zahăr. În același timp, în industria jocurilor de noroc va crește impozitarea la 40% față de nivelul maxim de 25% din prezent. Pe de altă parte, s-a luat în calcul și un sistem progresiv de deduceri pentru salariile sub 4.500 de lei, urmând ca la nivelul salariului minim să se ajungă la un impozit de 0%."

"Pentru tinerii de până la 26 de ani se dorește o deducere de 383 de lei, iar pentru familiile care au copii, deducerea de 100 de lei va putea fi folosită pentru creșă, grădiniță sau școală. Măsurile ar putea intra în vigoare de anul viitor, cu o excepție: majorarea accizelor la tutun va avea loc chiar de la 1 iulie."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Impozite mai mari pentru jocurile de noroc, facilități fiscale pentru tineri și familiile cu copii, printre măsurile cu care sunt de acord partidele de guvernare