Antena Meniu Search
x

Improvizația care l-a salvat pe Dănuț, copilul de nici doi ani scos din fântână după aproape 11 ore

Pentru Dănuţ, două bucăţi lungi de fier beton au fost echipamentul-minune. Deşi salvatorii au fost dotaţi cu aparatură modernă şi au încercat mai multe variante de salvare, tot instalaţia improvizată a avut succes.

Vezi și

Pentru Dănuţ, două bucăţi lungi de fier beton au fost echipamentul-minune. Deşi salvatorii au fost dotaţi cu aparatură modernă şi au încercat mai multe variante de salvare, tot instalaţia improvizată a avut succes.

Au primit inspiraţie şi de la localnicii care se pricep la fântâni, dar pompierii spun că în misiunile limită antrenamentul făcut încă de pe băncile şcolii face diferenţa.

Ore în şir de încercări ratate. O desfăşurare impresionantă de utilaje şi multe variante epuizate. Operaţiunea de salvare a lui Dănuţ a mobilizat un sat şi un minister întreg.

Dar, socoteala de la centru nu s-a potrivit cu cea din puţ. Adâncimea, spaţiul îngust şi poziţia în care se afla copilul au complicat intervenţia, care a fost urmărită permanent cu o cameră de detectare a vieţii.

Salvatorii l-au urmărit pe Dănuţ în fiecare secundă, iar copilul a putut auzi vocea tatălui. Ore în şir, s-a încercat salvarea cu tije speciale de propulsare a victimei.

Dar nu era loc destul pentru poziţionarea lor. Aşa că pompierii au încercat orice variantă posibilă.  

Pentru viaţa lui Dănuţ, salvatorii au încercat, însă, salvarea... subterană. Cu excavatorul 

au vrut să perforeze tubul, dar era riscant. O mişcare greşită putea trimite copilul direct în apă.

După 9 ore de încercări a venit şi soluţia salvatoare, propusă de un localnic: 2 bucăţi lungi de fier beton îndoite la capăt. 

Plutonierul Fărcaş are 25 de ani de misiuni. Este unul dintre oamenii de la Detasamentul Special de Salvatori care-i instruieşte în permanenţă pe colegii lui mai puţin experimentaţi. 

Sub coordonarea lui, un pompier învaţă să salveze victime de la înălţime. Altul, să scoată un om dintr-un puţ. 

Practica este mama învăţăturii la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie.  

Adrian este student în anul doi. Pentru prima dată, va trebui să salveze o victimă a unui accident rutier. 

Şi după ani de pregătire, învaţă lecţia cea mai importantă. O misiune îndeplinită înseamnă cel puţin o viaţă salvată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Improvizația care l-a salvat pe Dănuț, copilul de nici doi ani scos din fântână după aproape 11 ore