Antena Meniu Search
x

Un bărbat împușcat accidental, salvat de un polițist, în Argeş. Agentul a făcut tot posibilul să îl ţină în viaţă

Un bărbat împușcat accidental, salvat de un polițist, în Argeş. Agentul a făcut tot posibilul să îl ţină în viaţă pe directorul regional al unei companii

Vezi și

Acident cumplit în Argeş. Directorul regional al unei importante companii de băuturi răcoritoare a fost la un pas de moarte după ce arma de vânătoare s-a descărcat chiar în timp ce o curăţa. Plin de sânge, bărbatul de 59 de ani a reuşit să ceară ajutor la 112.

Primul care a răspuns la apel a fost un poliţist din comună. Agentul a impovizat un garou din cureaua de la uniformă cu care i-a oprit sângerarea până la sosirea medicilor!

Daniel Cocioabă, agent-şef adjunct la postul de poliţie din comuna Săpata a acţionat din instinct imediat ce a ajuns acasă la bărbatul de 59 de ani şi l-a găsit într-o baltă de sânge.

Agent-şef adjunct, Daniel Cocioabă: "Era întins la pământ, striga după ajutor. Am ajuns acolo, l-am întrebat ce a păţit, a zis că s-a împuşcat accidental cu o armă de vânătoare. Era arma lângă el. Mi-am scos cureaua de la pantaloni, l-am strâns cât am putut, după aia am mai luat o curea deacolo, a mai venit încă un domn, l-am strâns şi cu aceea , l-am mai strâns cu un tifon, l-am strâns şi cu tifonu, i-am legat vreo trei garouri."

Garoul improvizat de poliţist i-a ameliorat starea bărbatului. Pierduse deja mult sânge, dar a reuşit să povestească cum s-a întâmplat nenorocirea. Îşi curăţa cele două puşti de vânătoare când una dintre ele s-a descăcat, iar glonţul l-a rănit în picior.

La locuinţa bărbatului rănit au ajuns rapid şi medicii de la ambulanţă care l-au transportat la spitalul din Piteşti. 

Cristina Ţuculeanu, UPU Piteşti: "A intrat în stop, a fost intubat, resuscitat, dar pe parcursul manevrelor a fost o reuşită. Stare foarte gravă, în şoc hemoragic, o tensiune de 7, o plagă de la brand de coapsă-dreaptă prin impuşcare, auto-împuşcare afirmativă de către familie şi pacient."

Victima a fost dusă direct în sala de operaţii. Acum, poliţiştii din Argeş au deschis o anchetă. 

Mădălin Zamfir, Inspectoratul de Poliţie Argeş: "Poliţiştii Serviciului Arme, explozibil şi substanţe periculoase a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş fac cercetări pentru a stabili împrejurările în care barbatul de 59 de ani din Săpata a fost rănit."

Pentru început au stabilit că cele două arme de vânătoare sunt deţinute legal. Agentul care i-a acordat primul ajutor victimei a fost desemnat poliţistul anului în 2011. Totul după ce a sosit primul la locul unui accident şi a salvat viaţa unei femei care era rămăsese captivă într-o maşină ce se răsturnase într-un râu.

Femeia a fost singura supravieţuitoare a accidentului soldat cu doi morţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Un bărbat împușcat accidental, salvat de un polițist, în Argeş. Agentul a făcut tot posibilul să îl ţină în viaţă