Antena Meniu Search
x

Pastilele de slabit se vand in farmacii fara recomandare sau reteta medicala, desi pot avea efecte toxice

Pastilele de slabit se pot cumpara din farmacii, fara reteta si fara intrebari din partea vanzatoarei. Cei care le comercializeaza le vand oricui, cu garantia ca sunt suta la suta naturale si nu au efecte adverse.

Pastile de slabit? Nimic mai simplu! Le procuri de la orice farmacie sau plafar din Romania. Fara reteta si fara prea multe intrebari.

Efectele lor? Uneori, pot fi dezastruoase. Dupa ce a adus pe lume doi copii, cantareata de muzica populara Silvana Raciu a vrut sa slabeasca usor. O zi si jumatate a luat pastile de slabit.

“Am avut stari de greata. Nu m-am putut ridica din pat. Aveam niste dureri ingrozitoare de cap. Am vomitat o dimineata intreaga intruna. Ai mei s-au speriat acasa”, povesteste aceasta, despre efectele pastilelor pe care le-a luat fara reteta, fara sfatul medicului, fara sa-si faca analizele.

“Intr-o zi si jumatate am slabit 3 kilograme 200 si e clar ca s-a creat un dezechilibru in organism”, mai spune ea. In farmacie, nimeni nu a intrebat-o nimeni nimic. Si nimeni nu i-a explicat efectele secundare.

Reporterii Observatorului au verificat daca asa se intampla. Inainte, au mers la nutritionist, care a confirmat ca, la 50 de kilograme si o inaltime de 1,62 de metri, o fata nu are nevoie sa slabeasca. Farmacistele, in schimb, s-au grabit sa ne recomande diverse tipuri de pastile pentru slabit.

Medicii explica de ce e gresit sa procedam astfel: Majoritatea sunt laxative si diuretice. Provoaca diaree. Asta nu inseamna slabire, ba din contra. Inseamna pierdere de elemente minerale care poate sa fie foarte negativa pentru organism.

Exista insa si pastile care pot trimite consumatorii in spital, precum produsele care scad absorbtia grasimilor, absorbtia lipidelor si care de asemenea sunt vandute ca produse pentru slabit. Multe dintre ele par a avea efecte toxice, hepatice si pancreatice. Pot cauza tulburari gastrointestinale, dureri abdominale, dureri musculare.

Singura metoda care garanteaza o slabire sanatoasa este regimul recomandat de medicul nutritionist in urma unor analize.

sursa foto: plenilunia.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Pastilele de slabit se vand in farmacii fara recomandare sau reteta medicala, desi pot avea efecte toxice