Antena Meniu Search
x

Nuiaua si cureaua raman cele mai eficiente metode de educatie pentru multi parinti romani

In Romania, nuiaua, cureaua si lingura de lemn sunt cele mai eficiente metode de educatie. O arata cel mai recent raport care analizeaza violenta asupra copiilor in ultimul deceniu, in tara noastra.

Vezi și

Si la scoala, si acasa, pustii sunt agresati fizic si verbal intr-o proportie uriasa: unul din cinci parinti inca mai crede ca bataia e rupta din rai.

Violenta nu e o exceptie in Romania, cand vine vorba despre cei mici.

Sase din 10 copii mananca bataie acasa. Doar patru din zece parinti recunosc faptul ca isi educa urmasii cu pumnii. E adevarul scos la iveala de un studiu realizat de Organizatia Salvati Copiii.

“Vorbim de parinti care isi bat copiii in situatii care nu justifica acest tip de comportament. Copii care iau alta nota decat F Bine, care nu s-a supus unei reguli impuse de parinte pe loc, copii carora parintii le spun: Vin la scoala si te fac de ras, o sa le spun ce animal cresc", spune psihologul Diana Stanculeanu.

In ultimii zece ani, au ajuns la consilier pentru a discuta problema violentei asupra copilului 1.500 de familii. Doar o picatura intr-un ocean, spun specialistii.

Cu alte cuvinte, parintii fac ce-au invatat. Cei mai multi folosesc si acum batul, cureaua si lingura de lemn pentru a-si altoi odraslele.

Iar legea le permite. Desi bataia este interzisa din 2004, actul normativ nu contine sanctiuni clare. Cei care scapa acasa de violenta, dau peste ea la scoala.

Unul din trei copii este batjocorit in fata colegilor de catre profesori.

Aproape toti elevii sunt certati cand gresesc, iar 7% nu scapa fara bataie la clasa.

Pana acum, niciun profesor nu a fost exclus din invatamant pentru acte de violenta in scoala.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Nuiaua si cureaua raman cele mai eficiente metode de educatie pentru multi parinti romani