Antena Meniu Search
x

În spitale, birocraţia pare mai importantă decât dreptul la viaţă

Moartea unui prunc, imediat după naştere, fără să primească ajutor în cel mai mare spital din Cluj-Napoca, nu a schimbat încă nimic în sistemul din România.

Vezi și

Moartea unui prunc, imediat după naştere, fără să primească ajutor în cel mai mare spital din Cluj-Napoca, nu a schimbat încă nimic în sistemul din România.

Se fac controale, iar medicii de excepţie sunt ţinuţi departe de micii pacienţi care ar avea nevoie ei. Chirurgii nu au specializare şi pediatrie, iar birocraţia pare acum mai importantă decât dreptul la viaţă.

Au trecut două săptămâni de când Sara a murit. Fiica lui, care a trăit mai puţin de şase ore, aşteptând ajutor. Doctorul Ciuce era la 200 de metri distanţă de ea, la secţia de chirurgie, unde nici acum nu poate opera copii. Nu poate salva.

Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii şi-a încheiat raportul. A fost trimis la Parchet. Deocamdată, totul e secret. Chiar şi pentru părinţii cărora le-a murit un prunc înainte ca măcar să se încerce salvarea. Într-un mare centru universitar din România!

Ministerul Sănătăţii trebuie să clarifice dacă un chirurg generalist poate opera şi copii. O directivă europeană spune că tot ceea ce contează este expertiza. Dar, la noi, acest cuvânt trebuie băgat în lege. Atfel, pot muri copii cu cei mai buni doctori la câţiv apaşi de ei.

În spital e şi un control cu o echipă formată din medici specialişti, veniţi de la Bucureşti. Primele rezultate ar putea fi anunţate săptămâna viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » În spitale, birocraţia pare mai importantă decât dreptul la viaţă