Antena Meniu Search
x

Românii nu s-au mai îngrămădit la mare de Ziua Marinei. Au anulat rezervările în ultima clipă

Surpriza verii: e liber la mare de Sfânta Maria! După weekend-uri în care nu aveai loc să întinzi cearşaful pe plajă, acum cât vezi cu ochii sunt doar şezlonguri goale. Patronii hotelurilor spun că oamenii s-au speriat de tradiţionala aglomeraţie din 15 august şi au anulat în ultima clipă vacanţa. Aşa se face că astăzi găseai loc la hoteluri de trei şi patru stele din Mamaia, unde altădată rezervările se făceau cu o lună înainte. Iar preţurile sunt cu 30 la sută mai mici faţă de anul trecut.

de Redactia Observator

la 15.08.2020, 21:52

Vezi și
  • Spectatorii prezenți la Ziua Marinei au privit parada navelor de pe mal
  • Mulți turiști au anulat rezervările pentru acest weekend în ultima clipă

Sărbătoarea de Sfânta Maria marchează în fiecare an vârful de sezon pe litoral. Acum însă pe plaje bate vântul. Mii de şezlonguri sunt libere şi sunt mai puţini turişti decât în alte weekenduri din această vară.

Paul Marin, administrator plajă: La ora 10 dimineaţă eu nu mai aveam un şezlong liber. Uitaţi-vă şi în apă! Când în alţi ani era cum e în China, aşa, unul lângă altul.

Reporter: Cum e atmosfera la mare?

Turist: Așa și-așa. N-am venit cu aşteptări. Am venit aşa, să ne distrăm şi noi puţin.

Turistă: Strict pentru plajă şi un pic de soare.

Turist: Anul trecut a fost foarte ok, multă populaţie, aveai unde să te duci, anul ăsta nasol.

O tânără vede altfel situaţia, e foarte bucuroasă că are marea doar pentru ea.

Turistă: Super mişto mi se pare, sunt foarte fericită că sunt aici.

Anul trecut, 300.000 de turişti şi-au petrecut weekendul de Sfântă Mărie pe litoral. Anul acesta, şi-au făcut rezervări 170.000 de turişti. Patronii de hoteluri spun însă că mulţi s-au speriat de virus şi de previzibila aglomeraţie şi în ultima clipă au renunţat să mai vină.

Raluca Popa, manager hotel 3 stele: Vremurile s-au schimbat, pandemia a creat o psihoză la modul general asupra oamenilor.

Evident, există şi un procent mare al turiştilor care anulează sau revin, schimbă datele de rezervare.

Un lucru nemaivăzut pînă acum pe 15 august, sunt locuri libere la hoteluri. Pe site-urile de profil se pot face rezervări de azi pe mâine. Iar preţurile au intrat la apă.

La un hotel de 3 stele, o cameră costă în jur de 70 euro, iar la 4 stele- 99 de euro, cu 30% mai puţin faţă de anul trecut.

Roxana Taiss, manager hotel 4 stele: Turiştii caută în această perioadă intervale cu un grad de ocupare mai mic, pentru a respecta intervalele, nu se mai caută zilele de weekend, spre exemplu. Exact invers, zilele din timpul săptămânii pentru a se respecta aglomeraţia. 

Anul trecut la restaurantele împinge tava, turiştii stăteau chiar şi o oră la coadă. Acum, e liber.

Lipsa turiştilor se vede de la intrarea în staţiuni.

Până şi Ziua Marinei a arătat altfel. Festivătăţile au avut loc în portul militar doar cu oficiali. Spectatorii au privit parada navelor de pe mal.

Cornel Pavel, Forţele Navale Române: Nu am mai fost prezenţi pe faleza din faţa comandamentului din Constanţa, iar exerciţiile demonstrative nu s-au mai desfăşurat în faţa publicului, aşa cum eram obişnuiţi, un public numeros.

Turiştii din Constanţa au fost martorii unui incident neobişnuit. Un velier privat a eşuat pe o plajă. Echipajul nu a apreciat corect adâncimea apei în zonă, iar vântul l-a impins către mal. Cei aflați la bord s-au salvat sărind pe stâncile digului din apropiere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Românii nu s-au mai îngrămădit la mare de Ziua Marinei. Au anulat rezervările în ultima clipă