Antena Meniu Search
x

54 de familii au rămas pe drumuri după incendiul care a mistuit un bloc, în Capitală

Un incendiu devastator a lăsat pe drumuri 54 de familii din Capitală. Un bloc din sectorul 5 a ars complet. În miez de noapte, oamenii s-au salvat singuri. Şi-au scos copiii pe braţe, iar pompierii au privit cum flăcările se extind.

Vezi și

Un incendiu devastator a lăsat pe drumuri 54 de familii din Capitală. Un bloc din sectorul 5 a ars complet. În miez de noapte, oamenii s-au salvat singuri. Şi-au scos copiii pe braţe, iar pompierii au privit cum flăcările se extind. Nu au putut intra cu autospecialele pe aleile înguste, într-o zonă în care s-a construit haotic. Şi fără autorizaţii, spun abia acum proprietarii caselor arse. Cinci oameni au fost răniţi, printre ei şi doi pompieri.

Rând pe rând, 54 de familii încearcă să se salveze din blocul înghiţit de flăcări. Părinţii aleargă cu copiii în braţe, în timp ce bătrânii sunt evacuaţi de echipele de pompieri. Flăcările se extind rapid. 

Alerta s-a dat în jurul orei 2 dimineaţa, pe strada Iordache Năstase, din sectorul 5 al Capitalei. Focul a izbucnit mai întâi la o magazie de lemne dintr-o curte învecinată. Chiar unul dintre locatari a filmat momentul în care flăcările se extind la mansarda blocului de patru etaje, construită integral din lemn. 

Au fost mobilizări impresionante. Peste 100 de pompieri cu 20 de autospeciale care şi-au făcut cu greu loc pe strada îngustă din faţa clădirii. Ultimele două etaje ale imobilului nu au mai putut  fi protejate, pentru că spaţiul dintre bloc şi clădirile învecinate nu depăşea un metru lăţime. 

Cinci oameni ajuns în braţele medicilor. Răniţi, cu atacuri de panică sau intoxicaţi cu fum. Printre ei, sunt şi doi pompieri. 

Focul a fost stins abia câteva ore mai târziu. Mansarda a ars în totalitate, etajul 3 în mare parte iar de la doi în jos, ce nu a distrus focul a distrus apa pompierilor. Locatarii așteaptă acum sa intre sa-si recupereze bunurile

O echipă de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Primăriei numără familiile care au nevoie de ajutor. Căminul unui liceu va fi casa lor în perioada următoare. Astăzi, sinistraţii au intrat în blocul distrus să îşi mai recupereze din bunuri.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a confirmat că blocul nu avea autorizaţie privind securitatea la incendiu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » 54 de familii au rămas pe drumuri după incendiul care a mistuit un bloc, în Capitală