Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Indemnizație de 1 leu pentru consilierii locali din Cavnic

Este indemnizaţia pe care consilierii locali din orașul Cavnic din Maramureș ar putea să o primească în curând. Propunerea vine chiar din partea primarului ales şi a fost preluată din promisiunile făcute de contracandidații săi în timpul campaniei electorale.

de Redactia Observator

la 16.10.2020 , 17:22

  • Planurile edilului nu sunt pe placul tuturora.
  • Nici măcar cei aflați în partid nu sunt de acord cu tăierea.

Măsura va fi supusă la vot în prima şedinţă de Consiliu Local, dar nu este privită cu ochi buni de consilieri. Şi asta deoarece acum un consilier local primeşte o indemnizaţie de 700 de lei.

Vladimir Petruț, primar Cavnic: Eu consider că cel care doreşte să fie consiler local nu trebuie să vină pentru idemnizaţie, trebuie să vină pentru cetăţeni. Penrtu că el în campania elctorală spune: vreau să modernizeze şcoli vrea să modenzeze şcoli, vreau să modenizeze oraşul, nu spune vreau să câştig bani şi aunci trebuie să-i dăm Cezarului ce a Cezarului.

Şi chiar asta le oferă primarul din Cavnic consilierilor locali: o indemnizaţie de 1 leu. Exact ce propuneau unii candidaţi la fotoliul de primar în campania electorală. Primarul deja și-a făcut deja calculele şi are planuri mari pentru banii pe care i-ar putea economisi prin tăierea indemnizaţiilor.

Vezi și

Vladimir Petruț, primar Cavnic: Dacă facem un calcul la 15 consilieri ori o mie de lei pe lună ori 12 luni vin undeva la 180 de mii de lei. 180 de mii de lei într-un an ori patru ani evident că este o sută de mii de euro. Şi cu aceşti bani putem introduce în educaţia elevilor.

Planurile edilului nu sunt pe placul tuturora. Nici măcar cei aflați în partidul care a propus proiectul în campania electorală nu sunt de acord cu tăierea.

Camelia Lacner, consilier local: Chiar muncim pentru aşa ceva. Este timpul nostru pe care îl folosim în folosul comunităţii. Eu, de exemplu, îmi plătesc om care să stea cu copilul meu, în perioada în care eu sunt la şedinţe.

Ideea le surâde localnicilor, dar oamenii nu cred că un astfel de proiect ar putea deveni realitate.

Conform legii indemnizația unui consilier local nu poate depăși 10% din cea a unui primar, dar actul normativ nu prevede și cuantumul minim. În acest moment consilierii locali din Cavnic primesc o indemnizație de peste 700 de lei pe lună, în funcție de prezența pe care o au la ședințele de Consiliu Local. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » Indemnizație de 1 leu pentru consilierii locali din Cavnic