Antena Meniu Search
x

Patriarhia Română a publicat un ghid destinat creştinilor în pandemie

Avem un îndrumar proaspăt de funcţionare nu doar în ceea ce priveşte şcolile. Patriarhia Română a publicat recent un ghid destinat creştinilor în care li se explică ce au voie să atingă şi ce nu la intrarea în biserică, dar şi ce distanţă trebuie să păstreze faţă de ceilalţi enoriaşi.

Iulia Dumitrașcu
de Iulia Dumitrașcu

la 19.08.2020, 17:16

Vezi și
  • Enoriașii, de voie de nevoie respectă măsurile, deși taberele sunt împărțite.
  • Unii vad cu ochi buni schimbarea, alții nu.

Românii vor fi nevoiţi să respecte în continuare reguli stricte pentru a putea să meargă la biserică.

Preot Ionel Popescu, preot: Nu este uşor să slujeşti în condiţiile date, însă aşa cum am primit reglementări de la autorităţile de stat si de la sfantul sinod al bisericii noastre, le-am adus la cunostinta credinciosilor, le reactualizam mereu, pentru a spori starea de atentie. Este greu de stabilit o distanta de doi metri intre credinciosi in biserica asa ca stam afara pentru ca mult mai simplu sa pastreze distanta de un metru si jumatate, sa poarte masca, de asemenea afara si avem desigur in biserici dezinfectanti, dezinfectam periodic icoanele, usile bisericii raman permanent deschise ca sa nu le atinga cu mana, deci incercam cat depinde de noi sa respectam toate regulile. 

Enoriașii, de voie de nevoie respectă măsurile, deși taberele sunt împărțite. Unii vad cu ochi buni schimbarea, alții nu.

În interiorul bisericilor lucrurile sunt cât se poate de clare, dar și în curțile exterioare unde credincioșii asistă la slujbe se aplică prevenirea îmbolnăvirii cu coronavirus.

Regula de baza si anume distantarea sociala se aplica in continuare si in fata lacasului de cult. Asta inseamna ca fiecare credincios va sta la o distanta de cel putin un metru si jumatate fata de celalalt. 

Măsurile anunțate de cancelaria sfântului sinod sunt valabile atâta timp cât este în vigoare starea de urgenţă sau de alertă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Patriarhia Română a publicat un ghid destinat creştinilor în pandemie