Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Industria berii, „amețită” de pandemie. Micii producători sunt pe cale să închidă afacerile

Micii producători de bere s-au orientat greşit, anul acesta, când în loc să vândă direct în magazine au preferat să livreze direct la restaurante. Odată cu închiderea localurilor, sunt şi ei pe cale să închidă afacerile.

de Redactia Observator

la 28.10.2020 , 12:43

  • Berea reprezintă 15% din întregul volum de vânzări în industria HoReCa.
  • 61 de mii de locuri de muncă sunt generate în România de industria berii.

Berea artizanală şi-a câştigat rapid un loc de cinste în meniurile restaurantelor. Rar găsită în magazine, cei ce o apreciază o pot comanda în restaurante şi cafenele.

Ştefăniţă Vlăsceanu a studiat aproape 5 ani tainele berii artizanale şi a adus în ţară cele mai apreciate reţete belgiene.

Ştefăniţă Vlăsceanu, antreprenor: Este un produs natural şi faţă de celelalte beri pe care le găsim pe rafturile supermarketurilor este o bere mai aromată.

Vezi și

Afacerea sa a pornit cu mari speranţe la începutul anului, însă pandemia i-a dat toate planurile peste cap.

Ştefăniţă Vlăsceanu, antreprenor: Greu financiar, greu. Considerăm că anul ăsta, datorită faptului că am şi ieşit pe piaţă, îl considerăm ca şi pierdut.

La Iaşi, Ionel Păsărică produce 16 tipuri de bere artizanală. Câteva ar fi trebuit să fie lansate în acest an, însă pandemia l-a luat şi pe el prin surprindere.

Ionel Păsărică, antreprenor: Producţia a scăzut cam cu 25%, vânzările cam 30-40. Pandemia a făcut ca anumiţi clienţi să se reorienteze către alte produse mai ieftine.

Pentru a încerca să rămână pe profit, producătorul din Iaşi a încercat să îşi mute o parte din afacere pe internet.

Ionel Păsărică, antreprenor: Văzând că trebuie să compensăm şi cu alte vânzări, ne-am făcut un magazin online care a început de două luni de zile să funcţioneze timid.

Berea reprezintă 15% din întregul volum de vânzări în industria HoReCa. Potrivit specialiştilor, 61 de mii de locuri de muncă sunt generate în România de industria berii.

Julia Leferman, Asociaţia Berarii României: 2020 va fi un an de scădere, impactul cel mai puternic se va resimţi în al treilea semestru al anului, care, în mod normal, este o perioadă de vârf de consum pentru sectorul berii.

Economia ţării noastre a primit în 2019 o contribuţie de peste 530 de milioane de euro din sectorul berii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Industria berii, „amețită” de pandemie. Micii producători sunt pe cale să închidă afacerile