Antena Meniu Search
x

Inscrierile la gradinite se fac dupa calendarul fiecarei unitati

Sefii din Educatie au ca prioritate inscrierile la clasa zero si la clasa intai, abia apoi vor decide regulile pentru gradinite. Pana atunci, directorii ii amana pe parinti, mai ales ca locurile la gradinite sunt de doua ori mai putine decat anul trecut. Dar parintii sunt siguri de un singur lucru: spaga ramane sfanta.

Vezi și

Cum Ministerul Educatiei nu se grabeste sa faca regulile pentru inscrierea la gradinita, fiecare unitate are calendarul ei.

Fie martie, fie aprilie, fie mai, copiii tot risca sa nu fie primiti.

Educatoarele se asteapta sa avem din nou haos la inscrieri. Anul acesta vom avea de doua ori mai putine locuri in gradinite.

„Anul trecut ,am avut 80 de locuri, anul acesta 40 de locuri. Anul trecut, daca ne-au plecat doua generatii din ambele locatii, au ramas grupe libere si am putut sa inscriem”, spune Rodica Voicu, directorul Gradinitei Nr. 133 din Bucuresti.

Inscrierea la gradinita este extrem de complicata pentru cei care trec pentru prima data prin aceasta experienta. Cei care s-au mai lovit de inscrieri stiu exact cum se evita un refuz sau haosul: cu spaga.

Pentru a evita mica intelegere, inspectorii scolari ar dori ca inscrierile sa se faca electronic. La fel ca la clasa zero, dar de la anul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Inscrierile la gradinite se fac dupa calendarul fiecarei unitati