Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Tot mai mulți pacienți infectați cu noul coronavirus, asimptomatici, solicită internarea de teama complicațiilor

Mai bine la spital, cu medici aproape, decât acasă. În ciuda condiţiilor din spitale care, de cele mai multe ori, lasă de dorit, pacienţii cu Covid, asimptomatici sau cu forme uşoare de boală, aleg să fie internaţi. Frica de complicaţii îi trimite la spital. Cererea depăşeşte însă oferta, iar oamenii ajung să fie duşi cu ambulanţa în spitalele din alte oraşe.

de Andre Rotaru

la 17.08.2020 , 22:31

  • Pacienții din București au ajuns să fie internați în spitale din alte orașe, din cauza lipsei locurilor disponibile.

Un pacient cu domiciliul în Bucureşti, depistat pozitiv tot aici, a fost internat la 130 de kilometri distanţă, tocmai în Roşiorii de Vede. Motivul - în Capitală nu mai erau locuri în spitalele COVID.

Pacient infectat coronavirus: Dar nu mi-au spus unde o să mă trimită. Mi-au spus doar că mă trimit la alt spital.

Nu e un caz singular. În Bucureşti sunt nouă spitale care internează pacienţi cu COVID, cu o capacitate de 1.714 locuri. Iar secţiile în care pacienții depistați pozitiv au vrut să rămână internați au ajuns la limita locurilor. Capitala a avut cea mai mare creștere în ultimele zile, astfel că spitalele s-au umplut. Copleşite, autorităţile mută bolnavii în judeţele limitrofe.

Vezi și

Beatrice Mahler, manager Marius Nasta: Avem zilnic zeci de pacienți care sunt confirmați și vin pentru evaluare. Sunt pacienți asimptomatici. Încercăm să-i internăm, dar nu reușim să oferim locurile necesare. Este neplăcut să găsim acest pat de spital în altă localitate, dacă suntem din București.

Lucrurile se schimbă şi numărul mare de cazuri a început să-i sperie chiar şi pe cei care credeau că se pot descurca singuri. Aşa că, asimptomaticii şi cei cu simptome uşoare, care în urmă cu o lună, în plin vid legislativ, se externau la cerere, acum vor un pat în spital.

Emilian Imbri, manager Spitalul Victor Babeş: Celor cărora nu au simptome li se poate spune: dom'le, dumneavoastră puteţi să mergeţi şi să staţi şi acasă. Aici intervine o chestie interesantă sau o atitudine uşor schimbată faţă de ce era înainte. Să ştiţi că nu prea vor să se mai ducă acasă.

Puţinele paturi care se eliberează se ocupă imediat.

Emilian Imbri, manager Spitalul Victor Babeş: Noi reuşim să obţinem un respiro, ca să spunem aşa, de 40-50 de locuri, şi în Spitalul Babeş. Sigur că aceste locuri până seara se ocupă şi a doua zi se continuă ciclul ăsta.

Punerea în funcţiune la capacitate maximă a spitalelor modulare de la Elias, Pipera şi Chitila ar putea să mai uşureze povara. Noul spital de la Chitila are toate avizele necesare şi aşteaptă să primească pacienţi.

O soluție găsită de autorități o reprezintă spitalele modulare. Noi ne aflăm acum într-o astfel de unitate din București care poate găzdui până la 350 de pacienți cu simptome ușoare sau asimptomatici.

De la începutul pandemiei, 8.072 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Andre Rotaru Like
Comentarii


Întrebarea zilei
SONDAJ: Aţi folosit un Advent Calendar în perioada sărbătorilor de iarnă?
Observator » Ştiri sociale » Tot mai mulți pacienți infectați cu noul coronavirus, asimptomatici, solicită internarea de teama complicațiilor