Antena Meniu Search
x

Dialog NĂUCITOR la Spitalul din Râmnicul Sărat, unde un medic decretează: "Urgenţele sunt trimise acasă. Să moară la domiciliu."

În Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, internarea bolnavilor este negociată la telefon de medicul de gardă.

Vezi și

În Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, internarea bolnavilor este negociată la telefon de medicul de gardă. La capătul firului sunt şefii spitalului, care decid care dintre pacienţi au dreptul la un pat în salon. "Urgenţele sunt trimise acasă. Să moară la domiciliu.", spune medicul, motivând că nu mai sunt bani pentru internări. Un pacient a înregistrat dialogul de la camera de gardă şi l-a postat pe Internet. Înregistrarea l-a adus pe doctor în comisia de disciplină.

"Asta nu-i urgenţă, doamnă! Noi trimitem acasă urgenţele care mor, la domiciliu! Asta nu e o urgenţă!" Aşa se negociază internarea unui bolnav în Spitalul din Râmnicu Sărat. Medicul de gardă îşi sună şeful. Iar şeful decide cine are dreptul la un pat în salon. La ultima negociere, medicul de gardă a fost filmat de un bolnav de diabet, care aştepta să fie internat. Bărbatul a fost şocat să audă, chiar de la medicul de gardă, că un pacient murise recent, după ce a fost trimis acasă. 

"Dar, dacă-l face pe ăsta să se supere şi de ciudă moare, că poate să moară de ciudă un om, ştiţi? De exemplu, Rusu din Ghergheasa." Soţia celui decedat, Diţa Rusu, povesteşte: "Şi-a luat pastilele şi pe urmă a ieşit din casă cu o arsură aici pe piept. Măi, Maria, eu mor!" Pacientul Rusu din satul Ghergheasa a murit sub ochii soţiei, la două ore după ce a fost externat: "Atac cerebral, nu avea cine să mă salveze."

-Adică, hotărâşti tu că eşti... Ce internez şi ce nu. Trimit acasă omul să moară. 

Pe acelaşi subiect

Negocierea internărilor la camera de gardă a fost postată pe Internet. "Nu avem voie să mai internăm că nu sunt bani de la Casă.", susţine directorul

Spitalul a primit lunar de la Casa de Sănătate suma pe care a cerut-o. Peste un milion şapte sute de lei.

Pentru dialogul din cabinet, medicul filmat are explicaţii. Iar şefii lui scuze. Paul Eugen Ranja, medicul filmat de pacient: "Presiunea psihica asupra noastră este foarte mare, nu văd de ce aş putea fi sancţionat." Felicia Vasile, director medical la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat: "Sunt în medie 80 de prezentări pe zi, din păcate medicul este agresat psihic nu nunai de urgenţele medicale şi de multe ori îşi pierde energia şi timpul cu situaţii care nu reprezintă urgenţe." 

Cu toate acestea, medicul va ajunge în Comisia de Disciplină. Negocierea unei internări, în prezenţa unui pacient, nu se potriveşte cu promovarea pe care şi-a făcut-o spitalul, după ce a primit sume importante de la autorităţile locale pentru investiţii. Pe pagina oficială, este prezentat drept unul dintre cele mai moderne spitale din ţară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Dialog NĂUCITOR la Spitalul din Râmnicul Sărat, unde un medic decretează: "Urgenţele sunt trimise acasă. Să moară la domiciliu."