Antena Meniu Search
x

Video Într-o comună din Iași, oamenii trebuie să facă cerere la primărie dacă vor să se plimbe în parc pe înserat

Măsuri drastice luate de primăria unei comune din Iaşi. Sătul să tot investească în obiecte de mobilier stradal şi din locurile de joacă vandalizate, primarul din Ţuţora a decis să interzică accesul în parcuri, locuri de joacă şi terenuri de sport după o anumită oră. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 27.01.2021, 17:41

Vezi și
  • Primarul din Țutora e supărat pe unii adolescenți care vandalizează bunurile din parc.
  • Decizia menită să îi educe pe localnici, în special pe tineri, ar putea fi anulată pe timpul verii.

Cei care totuşi doresc să facă o plimbare pe înserat în parc trebuie să treacă mai întâi pe la primărie pentru a depune o cerere. Asta dacă nu vor să se aleagă cu o amendă.

Anunțul postat pe reţelele de socializare a împărţit în două comunitatea din Ţuţora, județul Iași. După ce luni în şir au tot investit în bănci, coşuri de gunoi şi diverse obiecte din parcuri primăria a decis să ia măsuri.

Accesul în parc, restricționat după ora 17.00

Practic, cine este prins la plimbare în parc, după ora 17, fără să aibă o cerere depusă cu 24 de ore înainte la primarie și aprobata de autoritatile locale, riscă să plece spre casa cu amendă sau un avertisment.

Cristinel Albu, primar Comuna Tutora: ”S-a luat măsura ca pe timpul nopţii copiii să nu mai aibă acces în parcurile de joacă căci rămâneau până tarziu la 12.00-1.00 noaptea, în afară de copii erau şi adolescenţii care consumau băuturi alcoolice, tutun şi alte produse, totoadată vandalizând bunurile aflate în parc, bănci, uşi pereţi, ce era prin împrejurimi.”

Cu toate că decizia a fost luată în urma solicitărilor localnicilor, în comună părerile sunt împărţite.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Decizia menită să îi educe pe localnici, în special pe tineri, ar putea fi anulată pe timpul verii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Într-o comună din Iași, oamenii trebuie să facă cerere la primărie dacă vor să se plimbe în parc pe înserat