Video Introducerea etichetelor Nutri-Score. Cum deosebim produsele şi cât de des le putem consuma în funcţie de culoarea ambalajului
Un lanţ de magazine din România a introdus în premieră eticheta Nutri-Score. Este vorba de un sistem mai intuitiv şi mai simplu de clasificare a alimentelor, în funcţie de valoarea lor nutriţională.
Sistemul de etichetare nutri-score se bazează pe mai mult litere de la A la E, dar şi pe mai multe nuanţe de culori, de la vere închis şi până la roşu.
Interpretarea etichetelor
Produse care pot fi consumate des
Litera A - fructe şi legume
Pe acelaşi subiect
- Scoatem mai mulţi bani din buzunare: "Înainte, cu o sută de lei, puteai să cumperi absolut orice ca să faci o...
- 50 de alerte alimentare emise de ANSVSA doar în ultima lună. Fructele şi legumele ţinute în soare, un adevărat...
- Cum alegem corect alimentele proaspete în perioada temperaturilor ridicate
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 15 februarie, Sfântul Apostol Onisim. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
Litera B - nuci şi uleiuri
Produse ce pot fi consumate cu moderaţie
Litera C - măsline şi alune
Produse ce trebuie consumate rar
Litera D - zahăr şi acizi graşi
Litera E - ulei de palmier, sare
Comentarii
Întrebarea zilei
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰