Video

Introducerea etichetelor Nutri-Score. Cum deosebim produsele şi cât de des le putem consuma în funcţie de culoarea ambalajului

De Alin Stan.
Publicat: 20.07.2021, 09:19.
Actualizat: 20.07.2021, 09:24

Un lanţ de magazine din România a introdus în premieră eticheta Nutri-Score. Este vorba de un sistem mai intuitiv şi mai simplu de clasificare a alimentelor, în funcţie de valoarea lor nutriţională.

Sistemul de etichetare nutri-score se bazează pe mai mult litere de la A la E, dar şi pe mai multe nuanţe de culori, de la vere închis şi până la roşu.

Interpretarea etichetelor
Produse care pot fi consumate des
Litera A - fructe şi legume
Litera B - nuci şi uleiuri
Produse ce pot fi consumate cu moderaţie
Litera C - măsline şi alune
Produse ce trebuie consumate rar
Litera D - zahăr şi acizi graşi
Litera E - ulei de palmier, sare

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și: