Video Introducerea etichetelor Nutri-Score. Cum deosebim produsele şi cât de des le putem consuma în funcţie de culoarea ambalajului
Un lanţ de magazine din România a introdus în premieră eticheta Nutri-Score. Este vorba de un sistem mai intuitiv şi mai simplu de clasificare a alimentelor, în funcţie de valoarea lor nutriţională.
Sistemul de etichetare nutri-score se bazează pe mai mult litere de la A la E, dar şi pe mai multe nuanţe de culori, de la vere închis şi până la roşu.
Interpretarea etichetelor
Produse care pot fi consumate des
Articolul continuă după reclamă
Litera A - fructe şi legume
Litera B - nuci şi uleiuri
Produse ce pot fi consumate cu moderaţie
Litera C - măsline şi alune
Produse ce trebuie consumate rar
Litera D - zahăr şi acizi graşi
Litera E - ulei de palmier, sare
Comentarii
Întrebarea zilei
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰