Antena Meniu Search
x

Video Învăţare prin joc: Centrele de vacanţă din Ţara Haţegului îi ajută pe copii să găsească echilibrul între distracţie şi şcoală

Distracţie, relaxare în natură şi învătare prin joc - de asta au parte copiii care merg la centrele de vacanţă din Ţara Haţegului. Organizate în scop educativ, în parteneriat cu o asociaţie din Franţa, taberele de zi oferă copiilor alternative distractive de petrecere a timpului liber. În plus, cei care participă la activităţi deprind de-a lungul vacanţei şi câteva noţiuni de limbă franceză.

de Redactia Observator

la 06.08.2021, 17:17

Vezi și

Aşa se desfăşoară o zi la centrele de vacanţă din Ţara Haţegului. Copiii se joacă, fac mişcare, de distrează, dar au parte şi de mici momente educative. 

Bastien Pinabel, voluntar francez: Încerc să îi învăţ câteva cuvinte în franceză, dar şi valori precum respectul. Copii români se exteriorizează mai mult. Chiar dacă şi cei din Franţa sunt expresivi, aici este ceva diferit. Simt asta în inima mea.

Călin Pop, organizator: Încercăm să îi aducem pe copii mai aproape de natură, mai aproape de sport, mai aproape de activităţi de care încep să se dezobişnuiască şi e păcat.

În Hunedoara, 5 astfel de centre sunt deschise în tot judeţul şi fiecare beneficiază de sprijinul voluntarilor români, câţiva tineri îndrăzneţi cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani.

Pe acelaşi subiect

''Astăzi am făcut o plimbare până la lac, ne înţelegem şi cu noul membru, binevenit din Franţa, ne învaţă lucruri noi în franceză şi încercăm să învăţăm şi copiii.''

Proiectul îi ajută atât pe copii, cât şi pe părinţi

Iniţiatorii taberelor de vară spun că proiectul a luat naştere din două nevoi: cea de a oferi o mână de ajutor părinţilor pe timpul verii, dar şi cea de a crea o alternativă pentru învăţământul clasic.

Flaviu Dilertea, primar Râu de Mori: Aceste jocuri pentru noi în cadrul vacanţei le considerăm de o foarte mare importanţă, de un bun augur, încercând să facem o altfel de şcoală. Învaţă anumite lucruri despre natură, au drumeţii, încep să preţuiască natura, mediul înconjurător.

Antonela Chiper, director şcoala gimnazială Râu de Mori: Întotdeauna activităţile extraşcolare atrag copiii şi dacă ceva este făcut cu plăcere îţi creează bucurie şi o stare bună.

Taberele de vară din Ţara Haţegului funcţionează doar pe timp de zi, de luni până vineri, în intervalul orar 9-13. Peste 200 de copii participă la cele cinci centre deschise la judeţ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Învăţare prin joc: Centrele de vacanţă din Ţara Haţegului îi ajută pe copii să găsească echilibrul între distracţie şi şcoală