Invenție românească premiată la Geneva

Publicat: 09.05.2015, 19:39.
Actualizat: 09.05.2015, 20:29

Talentul românesc a atras din nou admiraţie şi aur peste hotare. Trei tineri inventatori au fost medaliaţi cu aur şi dublu premiaţi la Salonul de Invenţii de la Geneva.

Talentul românesc a atras din nou admiraţie şi aur peste hotare. Trei tineri inventatori au fost medaliaţi cu aur şi dublu premiaţi la Salonul de Invenţii de la Geneva.

Costin Alexandru, Tudor-Mihai Constantinescu si Corneliu Birtok-Baneasa au convins juriul cu un dispozitiv ingenios cu ajutorul căruia se poate alimenta lichid de parbriz, fără a se mai folosi actualele recipiente de plastic.

Costin Alexandru, Tudor Constantinescu şi Corneliu Birtok-Băneasa au găsit rezolvarea acestor probleme prin crearea unui dispozitiv ingenios, numit GOOD FILL, pentru care au fost premiaţi cu aur la Salonul de Invenţii de la Geneva.

Dispozitivul creat de români pare simplu, dar s-a lucrat la el timp de 2 ani înainte să primească recunoaştere internaţională. Permite selectarea tipului de lichid de parbriz în funcţie de preţ şi de miros, şi o alimentare rapidă. Iar creierul tehnic din spatele invenţiei susţine că poate fi implimententat cu succes oricunde în lume.

Astfel, în curând, tehnologia GOOD FILL i-ar putea ajuta pe conducătorii auto să alimenteze cu lichid de parbriz uşor şi curat atât în benzinării, cât şi în parcuri auto, garaje pentru autovehicule destinate transportului public sau chiar în parcările hotelurilor şi pe autostradă. Tinerii inventatori şi-au gândit, de altfel, planul de dezvoltare pe următorii 20 de ani şi spun că sunt deja în negocieri cu nume mari la nivel mondial, care apreciază calităţile invenţiei.

Cei trei inventatori doresc ca românii să fie primii care se vor bucura de beneficiile dispozitivului GOOD FILL şi că au în plan să implementeze sistemul în România până la sfârşitul anului.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.