Antena Meniu Search
x

Ioan Niculae a plătit 40.000 de dolari pentru a vâna un elefant

Când ai bani îţi iei elefant! Ioan Niculae, unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, a plătit 40.000 de dolari pentru a vâna un elefant

Vezi și

Când ai bani îţi iei elefant! Ioan Niculae, unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, a plătit 40.000 de dolari pentru a vâna un elefant.

Afaceristul a dat alţi 50.000 de dolari pentru a-l împăia şi transfera din Africa de Sud în Europa, relatează cotidianul sud-african Sunday Times, în ediţia electronică. Pentru a-şi duce proiectul la bun sfârşit, miliardarul român a apelat la serviciile uneia dintre cele mai cunoscute firma de taxidermie din lume. 

Ziariștii sud-africani de la Sunday Times spun că după ce a împuşcat elefantul, Ioan Niculae a vrut să-l ia acasă. Aşa că a mai plătit 50 de mii de dolari pentru a-l împăia şi a-l transporta în Europa, cu vaporul.

Cap-coadă, pentru un elefant în mărime naturală e nevoie de aproximativ 3 luni de muncă.

O muncă minuţioasă, pentru că e pielea e luată de pe animal şi subţiată. Apoi este pusă pe un un corp făcut din 47 de piese din fibră de sticlă. Viu, elefantul cântărea aproape 4,5 tone, împăiat are aproape o jumătate de tonă.

Cel mai bogat român n-a primit încă trofeul împăiat. Mai aştepată pentru că a comandat şi o "scenă de vânătoare" în care doi lei urmăresc o antilopă. Animale vânate de Niculae care vor fi şi ele împăiate. În total, e vorba despre 19 trofee. O distracţia l-a costat în jur de 150.000 de dolari, spun ziariştii africani. Şi mai spun ceva: trebuie să ai buzunare adânci ca să ajungi acolo să vânezi.

Şi totul i-a mers bine. Atât de bine încât, pentru pasiunea pe care o are de 25 de ani, Ioan Niculae şi-a luat chiar şi un TAB. Îl ţine pe domeniul de la Zimnicea de 11.000 de hectare unde vânează iepuri şi mistreţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Ioan Niculae a plătit 40.000 de dolari pentru a vâna un elefant