Antena Meniu Search
x

Irina, o tânără pictoriţă şi poetă, are nevoie de ajutor: 'Nu mai poate picta, nu mai poate scrie'

Irina Maria Aldea, o tânără pictoriţă şi poetă, cu peste o sută de lucrări expuse în galerii naţionale şi internaţionale, la numai 14 ani, are nevoie de ajutor, după ce un accident vascular cerebral aproape a ucis-o.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 19.09.2019, 09:10

Irina Maria Aldea, o tânără pictoriţă şi poetă, cu peste o sută de lucrări expuse în galerii naţionale şi internaţionale, la numai 14 ani, are nevoie de ajutor, după ce un accident vascular cerebral aproape a ucis-o.

Irina a avut prima expoziţie de pictură la vârsta de trei ani. În timp, a reuşit să expună peste 150 de lucrări în galerii din România, dar şi din străinătate şi a publicat trei volume de poezii şi eseuri scurte.

La vârsta de opt ani, Irina Maria Aldea a suferit un accident vascular care aproape a ucis-o.

De atunci, la fiecare trei luni, a mers în Italia pentru a primi tratament, pentru că în ţară medicii nu au reuşit să îi găsească un tratament pentru diagnosticul ei: trombofilie severă cu deficit de factor V Leiden.

Pe acelaşi subiect

Costurile tratamentului, o dată la fiecare trei luni, se ridică la 10.000 de euro, iar familia ei trebuie să îl suporte pentru că statul român a refuzat, din nou, să o ajute să trăiască.

Irina Maria Aldea a suferit un accident vascular care aproape a ucis-o

'Din 2015, Irina nu a mai ajuns în Italia. Nu mai poate picta. Nu mai poate scrie. Abia dacă se mai poate ridica din pat. În aprilie 2019 a fost diagnosticată cu o formaţiune oasoasă craniană frontală, iar în iulie a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, tumora neputând fi extirpată deoarece este puternic vasculariztă.

Singurul răspuns pozitiv pentru ca tumora să fie înlăturată a venit din Istanbul. Costurile ajung la aproximativ 12.000 de euro. Şansa la o viaţă normală, pentru Irina, înseamnă astăzi câteva mii de euro pe care părinţii ei nu mai au efectiv de unde să îi scoată. Nu merită şi nu trebuie lăsată să treacă singură prin tot chinul ăsta doar pentru că a avut ghinionul să se nască într-o ţară care îi îngroapă sau îi alungă pe cei mai buni dintre locuitorii săi. Un leu înseamnă o şansă, un share înseamnă o şansă. Contul umanitar este deschis la BCR pe numele ALDEA IRINA MARIA - RO61RNCB0022140869840001', se arată într-un anunţ postat pe Facebook de Ioana Tisler şi distribuit de sute de oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Irina, o tânără pictoriţă şi poetă, are nevoie de ajutor: 'Nu mai poate picta, nu mai poate scrie'