Antena Meniu Search
x

Jaf de bijuterii cu suspecţi români în Germania

Patru români sunt protagoniştii unui jaf de proporţii comis la un magazin de bijuterii din Germania

Vezi și

Mai mult, poliţiştii germani îi bănuiesc că fac parte din celebra bandă Panterele Roz, specializată în furturi de bijuterii exclusiviste. Românii au fost arestaţi în februarie, dar sub identităţi false. Abia recent le-au aflat anchetatorii numele şi naţionalitatea.

A fost una dintre cele mai spectaculoase lovituri date vreodată într-un magazin de bijuterii din Germania. Cei 4 români, împreună cu un complice, au intrat într-un magazin de bijuterii a celebrei firme Chopard înarmaţi cu topoare şi baroase. În doar câteva minute, au furat bijuterii în valoare de 800 de mii de euro. Reacţia Poliţiei a fost însă foarte rapidă.

Când au fost reţinuţi, cei 4 români s-au dat drept moldoveni şi ucraineni. Aveau şi acte false care să le susţină minciuna. Anchetatorii germani au aflat recent că suspecţii provin din România şi au între 17 şi 21 de ani.

Nu au dat publicităţii numele celor 4. Sunt însă convinşi că nu au dat lovitura singuri. E posibil să aibă legături cu celebra bandă Panterele Roz, care a comis peste 100 de jafuri de bijuterii în 20 de ţări.

Până acum, în cazul acestei serii de jafuri, nu au participat persoane de aceste naţionalităţi şi nici de o vârstă atât de fragedă. Vom vedea, trebuie să fim foarte atenţi cu speculaţiile, dar este, cu adevărat, o metodă asemănătoare.

Anchetatorii germani spun că au reuşit să stabilească identităţile celor 4 suspecţi cu sprijinul Poliţiei Române. Un al cincilea participant la jaful din 12 februarie este încă în libertate. Poliţiştii au reuşit să recupereze o parte din bijuteriile furate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Jaf de bijuterii cu suspecţi români în Germania