Antena Meniu Search
x

Acțiune a Jandarmeriei Române, pentru verificarea respectării regulilor de distanțare și protecție (Video)

În plin sezon de vacanţe, cu restricţii pentru destinaţiile din străinătate, staţiunile din România devin arhipline. Mulţi oameni ocolesc marea tocmai din cauza aglomeraţiei şi aleg muntele. Dar şi muntele e neîncăpătoar.

de Redactia Observator

la 19.07.2020, 21:31

Vezi și
  • Jandarmii le-au reamintit turiștilor să poarte mască

În Bran, astăzi, printre sute de turişti, jandarmii şi-au croit cu greu drum. La fiecare tarabă, s-au oprit să le reamintească turiştilor că virusul nu ia pauză.

În vacanţe, turiştii vor să uite de griji şi probleme. În Bran însă jandarmii au avut grijă să le reamintească, la fiecare pas, că virusul, chiar şi ignorat, continuă să facă ravagii.

Jandarm: "Vă rugăm să păstrați o distanță mai mare între dumneavoastră. Indicat este să purtați și o mască, fiind o zonă mai aglomerată"

Reporter: "Vă aşteptaţi să găsiţi aşa alomeraţie aici?"

Turist: "Sincer, nu. Şi am fost şi ieri în Braşov la telecabină şi. Foarte, foarte alomerat"

Reporter: "Aţi încercat să vă feriţi aşa de oameni?"

Turist: "Am încercat, dar cât ai încerca nu reuşeşti. Şi la cazare, şi oriunde mergi, tot. E imposibil".

Aleile din faţa tarabelor cu suveniruri s-au dovedit neîncăpătoare pentru turiştii care nu s-au lăsat descurajaţi nici de răspândirea coronavirusului şi nici de vremea ploioasă. Cu răbdare, jandarmii le-au recomandat să nu uite de propria siguranţă. De vigilenţa forţelor de ordine nu au scăpat nici micii comercianţi din zona bazarelor.

Jandarm: "Purtaţi mască de protecţie. Şi peste nas, vă rog"

Aktug Nebahat, Brigada Specială de Intervenție Jandarmeria Română: "Reticenţă există din partea cetăţenilor cu privire la distanţarea socială. La mese, într-adevăr, nu se respectă regulile. În schimb, colegii mei atrag atenţia, avertizând cetăţenii, iar aceştia se conformează"

Oamenii au respectat regulile mai mult de teama sancţiunilor pentru că la poalele Castelului Bran, printre turişti nu circulă doar legendele despre contele Dracula, ci şi unele adaptate vremurilor, despre noul coronavirus.

Turist: "Deci, dacă nu mi-e frică de SIDA, când eram tineri umblam. Nu? Umblam pe unde umblam şi acum să ne fie frică de un virus care este făcut, cum sunt făcute toate, în laborator. Nu mă aşteptam cu termometrul şi aici, asta este problema"

În Bran, astăzi, jandarmii au dat doar recomandări, dar ameninţă cu sancţiuni în zilele următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Acțiune a Jandarmeriei Române, pentru verificarea respectării regulilor de distanțare și protecție (Video)