Antena Meniu Search
x

Jocuri educative, pictate pe asfalt la Oradea

Tabla înmulţirii, împărţirii şi învăţarea alfabetului nu mai reprezintă o corvoadă pentru copiii care frecventează un parc din Oradea! Şi asta datorită unei mame care a venit cu o idee inedită de a-i învăţa pe cei mici lucruri pe care, altfel, le-ar fi putut acumula doar în sălile de clasă.

de Redactia Observator

la 20.08.2019, 17:28

Vezi și

Tabla înmulţirii, împărţirii şi învăţarea alfabetului nu mai reprezintă o corvoadă pentru copiii care frecventează un parc din Oradea! Şi asta datorită unei mame care a venit cu o idee inedită de a-i învăţa pe cei mici lucruri pe care, altfel, le-ar fi putut acumula doar în sălile de clasă. Aşa că a pictat pe asfaltul din parc jocuri educative, dar şi interactive, care să-i ajute pe copii să înveţe mai uşor.

Suntem în parcul Olosig din Oradea, care aduce mai mult cu un parc de distracţii pentru cei mici. La fiecare pas pe trotuar vezi copii care se joacă pe asfalt, atraşi de jocurile educative pictate în culori intense. 

Şotronul şi labrintul din forme geometrice sunt doar câteva dintre jocurile preferate de copii. Toate au prins contur din mâna Alinei, mama unei fetițe de 6 ani și absolventă a facultății de design. Şi-a dat seama că trebuie să aducă un suflu nou parcului în care vine zilnic cu fiica sa. 

Rezultatul este pe gustul celor mici care mărturisesc că învaţă mult mai uşor prin joacă decât în băncile şcolii.  

Sunt însă şi copii cărora le place să descifreze nu doar tainele cifrelor şi literelor. Labirintul din forme geometrice a fost ca un magnet pentru micuța Antonia.

Tabla înmulțirii, a împărțirii, adunarea și scăderea a fost atracția celor puțin mai mari.

Părinţii au fost încântaţi de idee, de aceea au şi contribuit cu cât au putut pentru ca pictoriţa să-şi poată achiziţiona vopsele. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Alina are de gând să continue proiectul și în alte două parcuri din oraş, dar și la Spitalul de copii din Oradea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Jocuri educative, pictate pe asfalt la Oradea