Antena Meniu Search
x

Jumătate dintre români sărbătoresc Revelionul acasă

Jumătate dintre români sărbătoresc Revelionul acasă. Nu pleacă nicăieri, preferă să petreacă alături de familie, prieteni şi rude.

Vezi și

Jumătate dintre români sărbătoresc Revelionul acasă. Nu pleacă nicăieri, preferă să petreacă alături de familie, prieteni şi rude.

Doar un român din 10 va petrece noaptea dintre ani în cluburi sau restaurante, dar fără să iasă din oraş.

Zilele libere prea puţine pare să fie unul din motivele pentru care aproape jumătate dintre români preferă să nu-şi facă planuri mari pentru noaptea dintre ani.

Aceeaşi proporţie o găsim şi la vecinii noştri maghiari, potrivit studiul realizat de E.ON, însă ne aceştia ne depăşesc la ieşitul în oraş. Aproape 20% aleg să meargă la petreceri de Revelion. Pe locul doi în topul celor care aleg să stea acasă sunt cehii şi italienii. La polul opus sunt germanii, doar 27% dintre ei aleg să nu iasă în noaptea de Revelion.

Dintre cei care aleg să stea acasă, puţini sunt cei care vor dormi. 33% dintre cehi şi 30 de procente din români se vor uita la televizor. Cei care nu preferă comoditatea sunt italienii, doar 9% aleg să petreacă Revelionul în faţa micului ecran.

Un trend care se menţine la nivelul întregii Europe este că oamenii nu consideră trecerea dintre ani ca o perioadă de vacanţă. Doar 6% dintre germani şi-au făcut planuri de vacanţă şi 4 procente din români au zile libere suficiente pentru a pleca din oraş.

Surprinzător, 30% dintre britanici, 18% dintre germani şi doar 11 procente din români nu au nimic planificat pentru noaptea dintre ani.

În cadrul studiului "Trăind în Europa" au fost chestionaţi 8000 de oameni din Germania, Marea Britanie, Italia, Cehia, România, Suedia, Turcia şi Ungaria

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Jumătate dintre români sărbătoresc Revelionul acasă