Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, prima REACȚIE la drama familiei Bodnariu

Președintele Klaus Iohannis a reacționat la drama familiei Bodnariu. Șeful statului a scris, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că urmărește cu mare atenție și preocupare ceea ce se întâmplă acesteia

Președintele Klaus Iohannis a reacționat la drama familiei Bodnariu. Șeful statului a scris, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că urmărește cu mare atenție și preocupare ceea ce se întâmplă acesteia.

”Susțin eforturile autorităților române și ale Guvernului României de a asigura respectarea drepturilor omului pentru cetățenii români, oriunde s-ar afla ei”, a mai scris Klaus Iohannis, pe Facebook.

Guvernul a anunțat, marți, primele măsuri luate în cazul Bodnariu. Astfel, familia Bodnariu este chemată marți la ambasada din Oslo pentru asistență, pentru a discuta cu ambasadorul nostru și un nou avocat din oficiu, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a precizat că recursul familiei Bodnariu încă nu a fost stabilit, spre a le fi încredințați copiii din nou.

„Premierul și-a manifestat interesul deosebit cu privire la evoluția și clarificarea cazului Bodnariu în contextul relațiilor excelente pe care România le are cu Norvegia la toate nivelurile în acest moment”, a subliniat Dan Suciu.

Acesta a precizat că, ieri, Lazăr Comănescu, ministrul Afacerilor Externe, a discutat cu Daniel Bodnariu, unchiul celor cinci copii. Dan Suciu a mai spus că aceste întâlniri vor avea „un caracter regulat” până la rezolvarea acestei situații.

„Partea română înțelege pe deplin să respecte atât dorința de intimitate a familiei, exprimată în repetate rânduri, în privința mediatizării cazului. De asemenea, înțelegem și spiritul legislației norvegiene și funcționarea independentă a insituțiilor responsabile norvegiene implicate în acest caz. Însă, întregul caz va fi urmărit cu cea mai mare atenție”, a punctat Dan Suciu.

Copiii soţilor Bodnariu - românul Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală -, dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. Părinții sunt acuzați de abuz și îndoctrinare religioasă, iar autoritățile norvegiene au demarat procedurile de adopție.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Klaus Iohannis, prima REACȚIE la drama familiei Bodnariu