Antena Meniu Search
x

Fiţele de Capitală fără bon fiscal!

Mai multe cafenele dintr-o zonă cu pretenţii a oraşului au fost închise de inspectorii antifraudă pentru că vindeau produsele la negru.

Vezi și

Mai multe cafenele dintr-o zonă cu pretenţii a oraşului au fost închise de inspectorii antifraudă pentru că vindeau produsele la negru.

În Bucureşti, chiar şi la orele prânzului, cafenelele din centru sunt pline , iar preţul unui suc sau al unei cafele consumate la o terasa de fiţe e un mizilic. Bonul fiscal o hârtie fără valoare. Nu şi pentru inspectorii antifraudă. Într-un control recent, au descoperit că în mai multe cafenele de pe Bulevardul Decebal se vindeau băuturi de pe piaţa neagră, iar clienţii nu primeau bonuri.

Aşa că zece dintre localurile de fiţe au fost închise. Unele pentru o lună, altele pentru trei luni. Surpriză, însă, ele funcţionează bine mersi. Deciziile inspectorilor antifraudă au fost contestate. Aşa că, până la decizia unui judecător, terasele continuă să încaseze bani. Reporterii Observator au intrat la cinci zile după control în aceleaşi cafenele. Chiar şi acum, clienţii primesc bon fiscal doar dacă cer.

Românii sunt obişnuiţi să nu primească, Problema este că dacă eliberează toată lumea bonuri fiscale cred că nu se mai poate trăi în ţara asta.

Anual, în România, se pierd miliarde de euro din evaziune fiscală. Doar în 2012, la buget nu au mai intrat aproximativ 18 miliarde de euro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Fiţele de Capitală fără bon fiscal!