Antena Meniu Search
x

La ce alimente scade TVA

Peste 200 de alimente vor avea TVA redus la 9 la sută. Lista cu produse este aproape finalizată, iar în scurt timp va fi supusă dezbaterii publice

Vezi și

Peste 200 de alimente vor avea TVA redus la 9 la sută. Lista cu produse este aproape finalizată, iar în scurt timp va fi supusă dezbaterii publice

Vor beneficia de taxa tăiată carnea de măgar şi catâr, fructele exotice, seminţele sau substanţele energizante. Pe liste apar şi o serie de produse neaşteptate, precum primatele vii, care nu vor beneficia de taxa pe valoare adăugată micşorată. 

În dezbaterile guvernanţilor cu producătorii pentru alimentele cu TVA redus la 9 la sută s-au regăsit şi primatele vii. Autorităţile au decis să le scoată de pe listă, având în vedere că nu se consumă în România.

Seminţele vor beneficia, de asemenea, de taxa tăiată. Fructe exotice, precum nuci de cocos, nuci de Brazilia sau de cajou se numără pe lista cu produse mai ieftine. TVA de 9 la sută va fi aplicat şi la anumite substanţe.

Pentru ca ieftinirea să se vadă şi la raft, taxa pe valoarea adăugată a fost tăiată pe tot lanţul de producţie. Inclusiv la hrana animalelor.

Lista cu alimentele care vor beneficia de reducerea TVA va intra în dezbatere publică. La 1 iunie, taxa pe valoare adăugată de 9 la sută va intra în vigoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » La ce alimente scade TVA